Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ontketende Anne Haug wint PTO European Triatlon in Ibiza
Anne Haug won de PTO European Open in Ibiza in 2023 (foto: FETRI RR)
Nieuws

Ontketende Anne Haug wint PTO European Triatlon in Ibiza

Zelfs in de sterkst bezette triatlon van het nog prille seizoen heeft de Duitse triatlete Anne Haug met overmacht gewonnen. Ze was duidelijk de beste in de PTO European Open en zette Ashleigh Gentle en Lucy Charles-Barclay op meer dan twee minuten. Het zag er op de fiets lang goed uit voor Lucy Charles maar met een 18 km in een supersnelle tijd van 1u02’55 zette ex-wereldkampioene Haug orde op zaken en liet ze zien wie op dit moment dé leading lady van de long distance triatlons is.

Anne Haug moest nog vol aan de slag na de 80 km fietsen. Ze kwam pas als 9de van de fiets op 2’25 van Lucy Charles, die zoals verwacht na een sterk zwemnummer ook op de fiets stevig aan de leiding ging. Paula Findlay wisselde als tweede op 1’39, vlak voor Ashleigh Gentle. De Nederlandse Lotte Wilms deed het uitstekend en zette als vierde de fiets in T2 op 1’48 van Charles.

In de 18 km lopen kregen we dan een schitterende inhaalrace van Anne Haug. Net voor halfweg haalde ze ook Lucy Charles in en daarna lag de weg naar de finish volledig open voor de Duitse. Anne Haug won verdiend in 3u38’00. Ashleigh Gentle werd tweede op 2’30 en Lucy Charles pakte de derde plaats op 2’56. Nog eens 2’23 later werd Emma Pallant knap vierde, een paar dagen na haar wereldtitel duatlon in Ibiza. De Nederlandse dames deden het ook zeer goed. Lotte Wilms werd heel mooi negende, Diede Diederiks 20ste en Els Visser 22ste.

Bij de mannen was de Australische triatleet Max Neumann de verrassende winnaar.

Uitslagen PTO European Open 2023