Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgische triatleten in top-13 WTCS triatlon Yokohama, Hayden Wilde wint
Jelle Geens aan kop van de grote kopgroep in de WTCS van Yokohama (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Twee Belgische triatleten in top-13 WTCS triatlon Yokohama, Hayden Wilde wint

De Nieuw-Zeelandse triatleet Hayden Wilde heeft de WTCS triatlon van Yokohama gewonnen. Na de uitgeregende race bij de vrouwen, kregen we ook bij de mannen een natte wedstrijd, maar hier bleef alles vooraan wel samen. De triatlon werd in het lopen beslist en daarin was Wilde duidelijk de sterkste. Ook Jelle Geens liep sterk en streed de hele tijd mee voor het podium. De WTCS triatlon van Yokohama was voor Marten Van Riel zijn heroptreden na ruim een jaar vol blessureleed. Hij deed het goed, al is er nog werk aan zijn loopniveau.

In de 1.500 meter zwemmen ging de Hongaar Mark Devay aan de leiding. Marten Van Riel kwam als tiende uit het water op 10 seconden en zat dus meteen goed vooraan. Jelle Geens volgde als 42ste op 37 seconden, met twee plaatsen achter hem Arnaud Mengal. Gelukkig slaagden Geens en Mengal er in om snel terug te komen en aan te sluiten bij een ruime kopgroep van een 40-tal triatleten.

Onder het beukwerk van onder andere Hayden Wilde en Marten Van Riel werd de kopgroep regelmatig op een lang lint getrokken. Op een gegeven moment waren zelfs Geens en Mengal het slachtoffer van het kopwerk van Marten. Samen met Kristian Blummenfelt slaagden de twee Belgen er opnieuw in om terug aan te sluiten. In de slotfase probeerde Blummenfelt nog even voor de schifting te zorgen, maar uiteindelijk kwamen 38 triatleten samen in T2 binnen, met daarbij nog altijd de 3 Belgen.

Jelle Geens had een erg goeie wissel en zette zich samen met Hayden Wilde en Leo Bergere vooraan in de eerste kilometers van het lopen. Marten Van Riel zat een beetje midden in het pak en deed het niet slecht, maar zoals verwacht is zijn loopniveau nog niet top om te wedijveren met de snelste lopers. In de tweede van vier ronden lopen, zette Hayden Wilde een verschroeiende aanval in. Bergere moest lossen en Jelle Geens kreeg in de strijd om de derde plaats concurrentie van Vasco Vilaca, Dorian Coninx, Adfrien Briffod en Matt Hauser.

Hayden Wilde liep in 1u42’13 naar de overwinning. In de eindspurt pakte de Australiër Matt Hauser nog verrassend de tweede plaats op 4 seconden, vlak voor de Portugees Vasco Vilaca. Jelle Geens werd zevende op 30 seconden van Wilde. Opvallend: Kristian Blummenfelt kon, een week na zijn 2de plaats in de PTO European Open in Ibiza, niet mee met de snelste lopers en moest vrede nemen met een 8ste plaats. Marten Van Riel finishte als 13de op 1’12 en mag daar gezien de omstandigheden blij mee zijn. Arnaud Mengal kwam als 37ste over de streep op 4’18.

Bij de vrouwen won Sophie Coldwell, dat verslag leest u hier.

Voorlopige uitslag WTCS triatlon Yokohama mannen 2023