Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sophie Coldwell wint uitgeregende WTCS triatlon Yokohama, Claire en Valerie in derde groep
Valerie Barthelemy loopt als eerste van de groep uit T2 in de WTCS Yokohama (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Sophie Coldwell wint uitgeregende WTCS triatlon Yokohama, Claire en Valerie in derde groep

In de kwarttriatlon van Yokohama, de tweede manche van de World Triathlon Championship Series, hebben de Belgische triatletes Claire Michel en Valerie Barthelemy in de gietende regen geen topresultaat kunnen neerzetten. De Britse Sophie Coldwell was de beste van een kopgroep van zeven triatletes die anderhalve minuut voorsprong hadden op de eerste achtervolgende groep. Claire en Valerie zaten in een tweede achtervolgende groep en keken na het fietsen al tegen een gat van 2’30 aan.

Na de 1.500 meter zwemmen kregen we vooraan een kopgroep van zeven triatletes, met de drie Amerikaanse Taylor Spivey, Taylor Knibb en Kirsten Kasper, de twee Britse meisjes Sophie Coldwell en Kate Waugh, de Nederlandse Maya Kingma en de verrassende Mexicaanse Rosa Maria Tapia. Ze werkten goed samen in de 40 km fietsen en bouwden een gat van 17 seconden uit tot een voorsprong van anderhalve minuut op 12 achtervolgsters. De derde groep, met Valerie (die als 19de uit het water kwam) en Claire (27ste na het zwemmen), kwam na 2’30 in de wisselzone binnen.

Ondanks de numerieke overmacht van de Amerikaanse dames in de kopgroep was het de Britse Sophie Coldwell die in het lopen het laken naar zich toe trok. Coldwell won de WTCS van Yokohama in 1u53’32 met 18 seconden op Rosa Maria Tapia. Die verraste vriend en vijand met haar allereerste WTCS-podium ooit. De 26-jarige Mexicaanse is nog maar aan haar tweede WTCS-seizoen toe. In Abu Dhabi eerder dit jaar werd ze nog 16de. De Amerikaanse Taylor Knibb werd derde op 31 seconden. De Nederlandse Maya Kingma werd knap zesde op 1’08. Claire Michel werd 26ste op 3’15 en Valerie Barthelemy kwam als 35ste over de streep op 4’42.

Om 6u06 Belgische tijd gaan de mannen van start, met Jelle Geens, Arnaud Mengal en Marten Van Riel.

Voorlopige uitslag WTCS Yokohama dames 2023