Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet pakt overall zege in 70.3 Ironman Mallorca
Nick Thijs won eerder in 2023 bij de age group triatleten in de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nieuws

Belgische triatleet pakt overall zege in 70.3 Ironman Mallorca

Met meer dan 3.000 deelnemers is de 70.3 Ironman van Mallorca in Alcudia één van de allergrootste halve triatlons binnen het Ironman circuit en de allerbeste van die 3.000 triatleten was de Belg Nick Thijs. Slechts een paar weken na zijn age group zege in de 70.3 Ironman Lanzarote stormde de 27-jarige triatleet uit Kapellen naar de overwinning in de age group only 70.3 Ironman Alcudia-Mallorca. In het fietsen kreeg hij nog het gezelshap van de Oostenrijker Fuchs, maar met een sterke halve marathon kwam hij ruim als eerste over de streep in Port Alcudia.

Nick Thijs had een vrij goed zwemnummer en kwam na 1.900 meter zwemmen als 14de uit het water in de baai van Alcudia. In de 90 km fietsen ging hij onder andere Jonas De Wachter voorbij, die als derde in de wisselzone kwam na het zwemmen. Op de fiets ging de Oostenrijker Sebastian Fuchs aan de leiding, met Nick Thijs lang op een 25-tal seconden. In de laatste 20 km dichtte Nick het gat en samen met Fuchs kwam hij T2 binnen. In de halve marathon kon Fuchs het tempo van Thijs absoluut niet aan. Met een halve marathon in 1u15 pakte Nick Thijs een hele mooie overwinning in 4u10’01. De Brit Will Grace werd tweede op 2’45. Sebastian Fuchs hield nog net genoeg over om derde te worden op 4’13.

Op het moment van publiceren loopt Jonas De Wachter als 20ste en Bert Verbeke als 28ste. Bij de vrouwen loopt Karlien Claus als 17de. Verdere updates volgen later op zaterdag.

Voorlopige uitslag 70.3 Ironman Mallorca 2023