Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft en Tom Vander Hoogerstraete op herhaling in city triatlon Dendermonde
Katrien Verstuyft wint alweer de WCUP Ros Beiaard City Triatlon van Dendermonde (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Katrien Verstuyft en Tom Vander Hoogerstraete op herhaling in city triatlon Dendermonde

Titelverdedigers Katrien Verstuyft en Tom Vander Hoogerstraete hebben de WCUP Ros Beiaard city triatlon van Dendermonde gewonnen, net zoals vorig jaar. En net zoals in 2022 deden ze dat op overtuigende wijze met een sterke solo op de fiets. Katrien Verstuyft zette het volledige veld op een ronde achterstand. Tom Vander Hoogerstraete moest nog afrekenen met een sterke Merten Breye en Belgisch kampioen halve triatlon Stenn Goetstouwers. Rhune Vansteenkiste en Stef Corthouts bezorgden thuisploeg 3MD de overwinning in de sprinttriatlon.

Met een watertemperatuur van meer dan 16 graden kon er gelukkig gezwommen worden in de Oude Dender. Na 1.000 meter zwemmen vond Pamphiel Pareyn het nog niet genoeg. Hij zwom helaas te ver door en verloor daardoor heel wat tijd op de andere favorieten. Tom Vander Hoogerstraete ging als eerste op de fiets en hoewel Merten Breye en Stenn Goetstouwers er alles aan deden, reed hij in de 40 km fietsen bijna twee minuten weg van de twee achtervolgers.

Tom Vander Hoogerstraete mag het lint omhoog tillen als winnaar van de WCUP Ros Beiaard City Triatlon van Dendermonde (foto; Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Tom Vander Hoogerstraete mag het lint omhoog tillen als winnaar van de WCUP Ros Beiaard City Triatlon van Dendermonde (foto; Finishfoto.be/Jim De Sitter)

In de 10 km lopen passeerden de triatleten vier keer op de sfeervolle Grote Markt. Tom Vander Hoogerstraete hield de koppositie vast en pakte een mooie overwinning in 1u40’01. Merten Breye werd knap tweede op 52 seconden. Nog eens een halve minuut later kwam Stenn Goetstouwers als derde binnen. Pamphiel Pareyn finishte nog als vierde na een inhaalrace, vlak voor Iensen Van Belleghem en een sterke Ward Copers die in de slotfase nog voorbijging aan Ruben Van Den Berghe.

One woman show van Katrien én Rhune

Bij de vrouwen werd het een one-woman show van Katrien Verstuyft, die haar onafgebroken zegereeks in Dendermonde verderzette. Katrien ging van start tot finish aan de leiding en pakte de overwinning in 1u55’34 als 19de overall. Dan was het net geen tien minuten wachten op Nathalie Verschelden die de beste van de rest was. In een spannend loopnummer zorgde Katrijn Janssens nog voor een extra podiumplaats voor 3MD in een tweestrijd met 3PT-atlete Lindsey Lenaerts.

In de sprinttriatlon deed Rhune Vansteenkiste ongeveer hetzelfde als Katrien Verstuyft, met wie ze een week geleden samen nog Belgisch kampioen ploegentriatlon werd. Rhune won vlot na een sterke race voor Britt Van Hecke. Sarah Devos zorgde voor de clean sweep van de Veldeman WCUP thuisploeg 3MD. Bij de mannen was er ook winst voor de thuisploeg met Stef Corthouts die in een langgerekte sprint afrekende met Dieter Boeye. Zij waren na het zwemmen met een kopgroepje van 3 voorop geraakt. De derde koploper, Hartwig De Smedt, werd derde.

Uitslagen WCUP Ros Beiaard triatlon Dendermonde 2023