Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van 8 naar 1: Nicola Christiaens wint halve triatlon Lievegem dankzij halve marathon van 1u12
Nicola Christiaens op het hoogste schavotje op het podium in de halve triatlon van Lievegem (foto; Marc Christiaens RR)
Nieuws

Van 8 naar 1: Nicola Christiaens wint halve triatlon Lievegem dankzij halve marathon van 1u12

Met een verschroeiend snel loopnummer van 1u12 op de afsluitende halve marathon heeft 3MD-triatleet Nicola Christiaens in de halve triatlon van Lievegem zijn grootste overwinning uit zijn nog prille triatloncarriere behaald. De 26-jarige triatleet uit Wieze kwam pas als achtste van de fiets, maar begon in de 21 km lopen aan een stevige inhaalrace. Ronde na ronde kwam hij ook dichterbij leider Brecht Van Vooren. Bij de vrouwen won Lize Paridaens met ruime voorsprong.

Brecht Van Vooren leek in Lievegem op weg naar een mooie solo toen hij achter Joachim Wera als tweede uit het water kwam in de 1.900 meter zwemmen. In de 90 km fietsen liep hij steeds verder uit op de concurrentie en ook in de 21 km lopen bleef hij lang aan kop. Tot eerst dus Nicola Christiaens aan een verschroeiend tempo voorbij kwam. En uiteindelijk werd het zelfs een derde plaats voor Van Vooren toen ook Tom Defoort hem nog passeerde.

De winst ging naar Nicola Christiaens in 3u58’58, zijn tweede zege op rij nadat hij vorige week ook al de tot duatlon omgevormde triatlon van Veurne won. Tom Defoort werd tweede op 1’49 en Brecht Van Vooren derde op 2’22. Devlin Derudder klopte Bram Van Der Plas in de strijd om de vierde plaats. Sterke fietser Joris Aerden werd zesde. Er werden overigens slechts 6 blauwe kaarten uitgedeeld wegens drafting, dus er kon gesproken worden van een faire race.

Bij de vrouwen kregen we een heel open wedstrijd door het ontbreken van echte topfavorieten op deze Super Sunday, met ook nog triatlons in Dendermonde, Leuven, Zwevegem en Geel. Uiteindelijk pakte Lize Paridaens haar grootste overwinning met ruime voorsprong. Lize, triatlete bij het LTTD Oilservice team, won in 4u34’21. Bijna een kwartier later werd de Nederlandse Annemarie Rustenburg tweede in 4u49’00. Nog eens elf minuten later werd Elise Farazijn derde.

Uitslag halve triatlon Lievegem 2023