Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioen aquabike wint kwarttriatlon van Geel
Niels Vanhove komt als tweede uit het water in de triatlon van Geel (foto: Niels Vanhove RR)
Nieuws

Belgisch kampioen aquabike wint kwarttriatlon van Geel

Een week na zijn Belgische titel op het BK aquabike in Viersel pakte de Lommelse triatleet Niels Vanhove zondag de overwinning in de kwarttriatlon van Geel. Hij vocht er een spannend duel uit met Filip Van Craenenbroeck op de fiets en in het lopen. Bij de vrouwen ging de winst in Geel-Ten Aard naar de Nederlandse Maaike Vooren. De triatlon van Geel maakt overigens geen deel uit van de officiële wedstrijden van Triatlon Vlaanderen en kon op slechts iets meer dan 100 deelnemers rekenen dit jaar.

Niels Vanhove kwam als tweede uit het water na 1.000 meter zwemmen, samen met Filip Van Craenenbroeck. De twee hadden anderhalve minuut achterstand op Jente Van De Weyer, maar die zag in de 40 km fietsen Niels en Filip al snel voorbij komen. In de slotfase van het fietsen kreeg Niels Vanhove een klein gaatje op zijn Antwerpse concurrent, maar in de 10 km lopen werd het nog erg spannend. Filip Van Craenenbroeck bleef de hele tijd op een tiental seconden hangen. Uiteindelijk haalde Niels Vanhove de overwinning binnen in 1u52’15 met elf seconden voorsprong op Van Craenenbroeck. Wim De Buyser werd op 2’33 derde voor Lander Dircken en Tom Steenackers.

Bij de vrouwen ging de Nederlandse Maaike Vooren na het zwemmen al aan de leiding en ze zou haar voorsprong alleen maar vergroten. Ze won overtuigend in 2u05’40. Op net geen tien minuten pakte Sharon Van Leuven de tweede plaats voor Els Goris die derde werd.

Uitslag triatlon Geel mannen 2023

Uitslag triatlon Geel vrouwen 2023