Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voorlopig geen internationale triatlons voor Lucy Charles… wegens Brexit
Lucy Charles aan de finish van de PTO European Open in Ibiza, waar ze derde werd (foto: PTO)
Nieuws

Voorlopig geen internationale triatlons voor Lucy Charles… wegens Brexit

De Britse triatlete Lucy Charles zou dit weekend normaal van start gaan in de Ironman 70.3 Kraichgau, maar de huidige nummer 2 van de PTO World Ranking moet voorlopig thuis blijven en dat heeft alles te maken met de Brexit. Door die Brexit mogen Britse burgers voor een periode van 180 dagen niet meer dan 90 dagen in een Schengen-land verblijven. Lucy Charles, die lange tijd op Lanzarote heeft doorgrebracht, zit al aan 88 dagen en moet voorlopig haar triatlonplannen buiten de UK even on hold zetten, en dat heeft mogelijk zelfs gevolgen voor de Challenge Roth over een paar weken.

“Probeer visa te krijgen via advocaten”

Alle houders van een Brits paspoort mogen visumvrij naar Europa reizen, maar kunnen maximaal 90 dagen doorbrengen in de Schengenzone in een periode van 180 dagen. Groot-Brittannië en de EU zijn overeengekomen dat de Britten visumvrij mogen reizen voor korte bezoeken, maar langer dan 90 dagen is niet toegestaan en dat gedurende een periode van 180 dagen.

De Schengen-landen zijn Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en Zwitserland. Lucy Charles stond vorige week nog aan de start bij de PTO European Open op Ibiza – waar ze derde werd – maar verbleef dit jaar vooral lange tijd op Lanzarote.

“Ik heb keihard gewerkt met een aantal van de beste Britse én Duitse immigratie-advocaten om toch een visa te krijgen. Voor nu blijf ik thuis hard trainen en zal mijn volgende race waarschijnlijk ergens in het Verenigd Koninkrijk zijn,” aldus Lucy.