Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Teufel tilt indoor training naar een hoger niveau.
Foto's Just Jean Media
Gear

Teufel tilt indoor training naar een hoger niveau.

De weergoden blijven ons voorlopig nog ongunstig gezind waardoor de indoor trainingen voor ons steevast op het programma blijven staan. Dankzij Teufel doen we dit vanaf nu in een huiskamer gevuld met een maximale sound. De Cinebar Ultima Surround is de perfecte oplossing om te genieten van je serie, film of training app en dat terwijl de kilometers voorbij vliegen!

Surround is surround

We maakten voor het eerste kennis met Teufel dankzij de diverse sportieve koptelefoons die we voorbije jaren konden testen. Maar voor deze review gooiden we het eens over een andere boeg: een volledig surround systeem om ons muzikaal te begeleiden tijden de vele uren op de indoortrainer.

Na een korte brainstorm met de medewerkers van Teufel Audio kozen we om de Cinebar Ultima 4.1 set aan de proef te onderwerpen. Deze set bestaat uit een cinebar die je onder je TV-scherm plaats, een stevige subwoofer en twee ‘EFFEKT’ satelliet speakers die het geluid achteruit moet verzorgen. Het enige wat je moet voorzien zijn stopcontact(en) voor zowel de Soundbar, de subwoofer alsook de EFFEKT speakers die achter je trainer staan.

Maar de verbinding tussen alle items van je set verloopt wel volledig draadloos. Hierdoor kan je vlotjes je opstelling alsnog wijzigen moest je toch niet 100% tevreden zijn van je geluidservaring.

Hoogstaande geluidservaring

Bij je eerste trainingssessie is het wel even zoeken om de perfecte volume voor iedere invalshoek goed in te stellen. Omdat je indoor trainer nu eenmaal ook wel wat geluid maakt mogen de EFFEKT speaker iets harder staan dan wanneer je van een rustig ‘zetelmoment’ geniet. Maar wanneer het geluid volledig op elkaar is afgesteld, dan is het genieten geblazen.

De Dynamore Ultra technologie, ontwikkeld door Teufel zelf, biedt een verbluffend surround geluid. Dankzij de EFFEKT speakers die het geluid van achter je stuwen waan je jezelf tussen de instrumenten bij het afspelen van je favoriet afspeellijst of midden de scènes bij het bekijken van je favoriete serie.

De subwoofer voegden wij nog aan onze set toe wat zeker een meerwaarde is maar ook zonder dit item biedt deze set een zeer vol geluid. De subwoofer is overigens front- of downfirn inzetbaar dus ook hier kan je de opstelling aanpassen naar eigen voorkeur.

Naast het geluid moeten we ook zeggen dat opstelling er ook wel zeer strak uitziet. De Cinebar Ultima heeft een leuk retro look en de EFFEKT speakers kan je zowel aan de muur monteren of op twee stijlvolle statieven.

Veelzijdig gebruik

In de eerste plaats is de Cinebar Ultima 4.1 set het perfecte surround systeem om het geluid vanuit je TV te versterken. Maar daarnaast is deze set ook perfect om je radio vanaf nu te vervangen dankzij de uitstekende Bluetooth verbinding. Met een druk op de knop van de afstandbediening (of met je smartphone) schakel je over op de Bluetooth modus van je Soundbar en de verbinding met je smartphone is meteen een feit.

De Ultima 4.1 set bestaat dus uit vier teams maar je kan je eigen opstelling aanpassen volgens de volume van je eigen ruimte. Bij een kleine ruimte kan de Cinebar Ultima al voldoende zijn en geloof ons, ook dan is het geluid zeker verbluffend! Ben je zelf nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan zeker de website van Teufel Audio om na te gaan welke opstelling het beste zou passen bij jullie ruimte.