Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck en Katrien Maes winnen triatlon-klassieker in Izegem
Sander Heemeryck won de kwarttriatlon van Izegem in 2023 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Sander Heemeryck en Katrien Maes winnen triatlon-klassieker in Izegem

Sander Heemeryck, die al een paar weken in goeie doen is met onder andere een 6de plaats in de Antwerp 10 Miles, heeft na een pittig duel met mede-topfavoriet Sven Vandenbroucke de kwarttriatlon van Izegem gewonnen, één van de klassiekers van het Belgische triatlonseizoen, ook al zit die wedstrijd tegenwoordig op Hemelvaart in mei en niet op zijn traditionele datum van 15 augustus. Bij de vrouwen stond er geen maat op Katrien Maes die met ruime voorsprong won en klaar lijkt voor het BK kwarttriatlon over 3 dagen in Libramont.

Het feit dat het BK in Libramont op zondag 21 mei gehouden wordt, maakte dat het aantal favorieten beperkt was donderdag in Izegem, maar dat nam niet weg dat we een spannende wedstrijd kregen. Sven Vandenbroucke, twee weken niet kunnen lopen na een kleine blessure, opende na 1.000 meter zwemmen de aanval op de fiets, maar kreeg Sander Heemeryck achter zich aan. In de slotronde kwam jong talent Lennert Cappan van de thuisploeg ITC aansluiten en zo gingen we met 3 koplopers naar de wissel. Het verschil met de achtervolgers bedroeg ruim anderhalve miniuut.

Toch werd het nog spannend. Sven Vandenbroucke moest een sterke Sander Heemeryck laten gaan. Maar het gevaar kwam uit de achtergrond met een oprukkende Viktor Benschop. Die kreeg in de slotronde nog Sven Vandenbroucke te pakken. Sander Heemeryck won overtuigend in 1u43’10 met 2’39 voorsprong op Viktor Benschop. Dertien seconden later pakte Sven Vandenbroucke de derde podiumplaats voor een sterke Lennert Cappan. Milan Verschaeve werd vijfde, Rob Carmans zesde en Jelle De Wispelaere verraste vriend en vijand met een heel knappe zevende plaats na een sterke race.

Katrien Maes van start tot finish

Katrien Maes wint de kwarttriatlon van Izegem (foto: 3athlon.be)
Katrien Maes wint de kwarttriatlon van Izegem (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen ging Katrien Maes van start tot finish aan de leiding. De dokter/triatlete is zondag ook één van de favorietes voor het podium op het BK in Libramont. In Izegem maakte ze er een doorgedreven training van. Ze liep ruim vijf minuten uit in het fietsen op Lies Vermont en ploeggenote Helene Boels. Katrien Maes won in 1u58’55. Helene Boels werd tweede op meer dan 7 minuten, vlak voor Lies Vermont.

Uitslag kwarttriatlon Izegem 2023