Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts nipt tweede in 70.3 Ironman Aix-en-Provence triatlon achter halve Belg
Bart Aernouts finisht als 2de in de 70.3 Ironman Aix-en-Provence (foto: David Pintens)
Nieuws

Bart Aernouts nipt tweede in 70.3 Ironman Aix-en-Provence triatlon achter halve Belg

De Franse triatleet Dylan Magnien, die in België uitkomt voor het TRIGT triatlonteam van Doornik en die we vaak in Belgiche triatlons aan het werk zien, heeft zondag de 70.3 Ironman Aix-en-Provence gewonnen na een spannend duel met Bart Aernouts in de afsluitende halve marathon. Bart Aernouts pakte op een half minuutje een knappe tweede plaats en bevestigde zo zijn overwinning in de Challenge Frejus van een week eerder. De Zuid-Afrikaan Bradley Weiss werd derde. Louis Naeyaert pakte de 8ste plaats. Bij de vrouwen won Emma Pallant.

Bart Aernouts is in goeie doen. Vorige week won hij al knap de Challenge Frejus. Net zoals toen kwam hij in een door de regen geteisterd Aix-en-Provence erg goed uit het water na 1.900 meter zwemmen. Bart verloor iets meer dan twee minuten, maar maakte dat snel goed op de fiets. Hij moest alleen de Zuid-Afrikanen Matt Trautman en Bradley Weiss voor zich dulden. Na 90 km fietsen had Bart het gat naar Weiss gedicht en met 23 seconden voorsprong op Trautman begonnen ze aan de halve marathon. Louis Naeyaert volgde daar nog als 4de op 2’39 aan kop van een groepje met onder andere Dylan Magnien.

In de 21 km lopen ging Bart Aernouts een hele tijd aan de leiding. Na 16 km kwam Dylan Magnien langszij en dan volgde een spannend duel waarin de verschillen beperkt bleven. Uiteindelijk haalde Dylan Magnien het in 3u50’59 met 29 seconden voorsprong op Bart Aernouts. Bradley Weiss werd op 2’23 derde. Louis Naeyaert werd nog mooi 8ste op 5’48.

Bij de vrouwen haalde Emma Pallant hetin 4u17’30. De Britse won met 50 seconden voorsprong op de Canadese Tamara Jewett. De Francaise Emilie Morier werd derde op 8’33. Er stonden geen Belgische dames bij de pro’s aan de start. Betty Droeshout werd nog mooi derde in de F50 age group en Fabienne Garitte pakte zilver in de F60 categorie. Bij de M35 was er ook zilver voor Jonas Delrue.