Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft zet zegereeks voort, Dieter Comhair klopt twee andere oud-winnaars in 111 triatlon Bilzen
Dieter Comhair is de winnaar van de iLumen 111 triatlon van Bilzen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Katrien Verstuyft zet zegereeks voort, Dieter Comhair klopt twee andere oud-winnaars in 111 triatlon Bilzen

De iLumen 111 triatlon van Bilzen, met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen, is een prooi geworden voor Katrien Verstuyft, een week na haar zege in de city triatlon van Dendermonde, en oud-winnaar Dieter Comhair. De SP&O Mechelen triatleet won in 2021 in Bilzen voor het eerst een triatlon. Zondag deed hij dat nog eens over en hij haalde het van nog twee oud-winnaars: Tom Vander Hoogerstraete en Stenn Goetstouwers.

Comhair was samen met Vander Hoogerstraete en Goetstouwers de grote favoriet voor het podium. Met een sterk fietsnummer reed hij de minuut achterstand na de 1.000 meter zwemmen al vrij snel dicht. Stenn Goetstouwers probeerde nog een paar keer aan te vallen tijdens de 100 km fietsen, maar Comhair en Vander Hoogerstraete lieten niet begaan. In het lopen was het al snel duidelijk dat Stenn Goetstouwers de derde plaats zou pakken. Tom Vander Hoogerstraete bleef nog een tijdje in de buurt van de leider, maar het was uiteindelijk duidelijk Dieter Comhair die twee jaar na zijn vorige zege opnieuw de overwinning pakte in het zonnige Bilzen. Comhair won de 111 triatlon in 3u04’35 met 48 seconden voorsprong op Tom Vander Hoogerstraete en 2’31 op Stenn Goetstouwers. Lukas Bosmans werd op 7’56 vierde voor Juul Van De Kruijs.

Katrien Verstuyft wint opnieuw overtuigend

Katrien Verstuyft wint de iLumen 111 triatlon van Bilzen (foto: 3athlon.be)
Katrien Verstuyft wint de iLumen 111 triatlon van Bilzen (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen kwam Katrien Verstuyft als tweede uit het water maar ze ging in het fietsen meteen aan de leiding. Net zoals een week eerder in Dendermonde stond Katrien de leidersplaats niet meer af. Ze haalde het overtuigend in 3u30’33 met zes minuten voorsprong op de Nederlandse Rosaline Wedzinga. Cindy Lefebvre kwam als derde over de streep maar de Duitse Steffi Jansen was in de rolling van start later het water ingedoken en pakte uiteindelijk de derde plaats op meer dan 12 minuten van Verstuyft.

Uitslag iLumen 111 triatlon Bilzen 2023