Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper pakt 6de Belgische titel kwarttriatlon in Libramont, Katrien Maes klopt beloftes
Simon De Cuyper (r) samen met beloftenkampioen Jarne Ameye (foto: SMO-Scott RR)
Nieuws

Simon De Cuyper pakt 6de Belgische titel kwarttriatlon in Libramont, Katrien Maes klopt beloftes

Katrien Maes en Simon De Cuyper zijn de nieuwe Belgische kampioenen kwarttriatlon geworden in het Waalse Libramont. Het mocht dan misschien een BK zijn met wat minder uitstraling rond het meer van Freux, een klein dorpje in het zuiden van het land, de triatleten kregen er wel een zeer selectief parcours voorgeschoteld, zowel in het fietsen als in het lopen. In die omstandigheden voelde Simon De Cuyper zich opperbest. Hij was op het lastige parcours de snelste loper van een grote kopgroep. Bij de dames stond er geen maat op Katrien Maes, ook al had die drie dagen eerder nog de winst gepakt in de triatlon van Izegem.

Katrien Maes van start tot finish

Katrien Maes tussen Nele Dequae en Hannelore Willen op het podium van het BK triatlon in Libramont (foto: ITC RR)
Katrien Maes tussen Nele Dequae en Hannelore Willen op het podium van het BK triatlon in Libramont (foto: ITC RR)

Katrien Maes ging na de 1.500 meter zwemmen al stevig aan de leiding. Ze zou de leidersplaats niet meer afstaan en pakte haar eerste Belgische titel op de kwarttriatlon. Vorig jaar werd ze nog vice-kampioene achter Jolien Vermeylen. In 2021 werd ze al wel Belgisch kampioene sprinttriatlon. Achter haar kregen we een strijd der beloftes voor zilver en brons. Nele Dequae werd tweede op 35 seconden en pakte de titel bij de beloften. Het brons ging naar Hannelore Willen voor Lotte Vandekerckhove en Rhune Vansteenkiste. Vier meisjes in de top-5 behoorden dus tot de U23 categorie.

11de Belgische titel voor Simon De Cuyper

Bij de mannen had Joris Basslé de snelste zwemtijd voor Lucas Dal en Alexis Krug. Het team van SMO-Scott zat zo al in een zetel, want in een derde groepje volgden Jasper Sabbe en Simon De Cuyper. “Op het lastige parcours slaagden we er al in om na 8 km voorin aan te sluiten,” vertelt Simon. “Er kwamen nog wat aanvallen van Dieter Boeye, maar in de slotfase viel het in onze kopgroep van een 15-tal man stil en zo kwam er nog een groepje terug zodat we met 25 aan het lopen begonnen.”

“Ik heb meteen vanuit de wissel de aanval ingezet. Er zat echt een stevige muur in het loopparcours en ik wist dat iedereen die zou proberen om daar het gat dicht te lopen op mij, zich zou forceren. Ik had een mooi gaatje en heb doorgezet. Uiteraard ben ik superblij met mijn elfde titel in totaal, mijn zesde op de kwarttriatlon. Misschien kan ik mij voor een BK nog net dat beetje meer opladen, ja. Of ik al droom van het record van Karel Blondeel? Hoeveel Belgische titels kwarttriatlo,n had hij? Acht? Dat zal lastig worden, maar je weet nooit,” aldus de nieuwe Belgische kampioen. Achter Simon De Cuyper liep Jarne Ameye naar een verrassende zilveren medaille. Stef Corthouts pakte het brons voor Joran Driesen en Jasper Sabbe.

Uitslag BK triatlon Libramont 2023