Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioene Katrien Maes “Belgische titel op olympische afstand is nog iets specialer”
Katrien Maes met de driekleur op het podium van het BK kwarttriatlon in Libramont (foto: ITC)
Nieuws

Belgisch kampioene Katrien Maes “Belgische titel op olympische afstand is nog iets specialer”

Wat een week voor Katrien Maes, die na haar overwinning in Izegem op Hemelvaart donderdag drie dagen later Belgisch kampioene kwarttriatlon werd in Libramont zondag. Wij spraken zondagavond met de 29-jarige triatlete uit Zele, die blij was met de nationale titel. Het is haar tweede driekleur nadat ze in 2021 bij de Lacs de l’Eau d’Heure ook al Belgisch kampioene sprinttriatlon werd. “Maar zo’n Belgische titel op de olympische afstand is nog iets specialer…”

Katrien Maes ging van start tot finish aan de leiding in Libramont, maar het verschil met beloftenkampioene Nele Dequae was nooit heel groot. “Ik ben blij met de manier waarop ik Belgisch kampioene ben geworden,” vertelt Katrien Maes. “Ik heb alles alleen gedaan. Ook al waren initieel de verschillen niet groot, ik heb nooit echt achterom gekeken. Maar goed, ik had al wat geoefend in izegem op solo rijden,” lacht de nieuwe Belgische kampioene.

Ze werd al kampioen sprinttriatlon in 2021, maar deze titel schat Katrien toch nog wat hoger in. “Het is altijd al mijn doel geweest om Belgisch kampioene kwarttriatlon te worden. Het is nog iets specialer om de titel te pakken op de olympische afstand dan op de sprint. Ik was gelukkig goed gerecupereerd na mijn zege in Izegem donderdag, maar je voelt het altijd wel een beetje. Maar als het zo bergop en bergaf is, krijg ik snel spierkrampen. Dus de laatste 5 km van het fietsen en de eerste 5 km van het lopen, heb ik heel voorzichtig gedaan. Ik ben zelfs beginnen stretchen op de fiets om krampen te vermijden,” vertelt Katrien.

Het zal wellicht even duren voor we de Belgische kampioene weer in actie zien in een Belgische wedstrijd. Ook de komende weken zet ze haar internationale programma verder. Eerder dit seizoen nam ze al deel aan wat Europe Triathlon Cup races. “Volgend weekend trek ik naar de Africa Cup in Hammamet in Tunesië, die overigens wat sterker bezet is dan de doorsnee Africa Cup triatlons,” lacht Katrien, verwijzend naar de 3athlon Praat podcast. “Daarna volgt in juni de Europe Triathlon Cup in het Poolse Rzeszow en in het Oostenrijke Wels. En ik heb nog een Grand Prix triatlon met mijn ploeg in de 2de divisie in Metz, dus ik heb best nog een druk programma voor de zomer,” aldus de nieuwe Belgische kampioene.