Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Franse triatleet wint Ironman Lanzarote maar krijgt geen slot voor WK Ironman in Nice
Arthur Horseau wint de Ironman Lanzarote 2023 (foto: Ironman Lanzarote)
Nieuws

Franse triatleet wint Ironman Lanzarote maar krijgt geen slot voor WK Ironman in Nice

Drama bij de Slot Awards Ceremony in Lanzarote waar de winnaar van de Ironman Lanzarote, de Franse triatleet Arthur Horseau, geen slot kreeg voor het WK Ironman in Nice in september, wat hem als rechtmatige winnaar wel zou toekomen. Volgens een bericht van La Chaine Du Triathlon kwam Horseau te laat toe op de Slot Awards Ceremony en was de roll-down bij de elites al bezig. De Deen Oliver Martinussen, die 6de werd op 41 minuten van Horseau, aanvaarde het vrijgekomen slot. Horseau kwam volgens berichten op social media te laat op de prijsuitreiking omdat het busje van de organisatie vertraging had.

De reglementen van Ironman zijn duidelijk: je moet ter plaatse zijn om je slot te aanvaarden, zelfs als pro-triatleet. Horseau arriveerde twintig minuten te laat. Bij de pro’s waren er twee slots, die in principe naar winnaar Horseau en runner-up Niek Heldoorn zouden gaan. Bij de aanwezigen op de award ceremony was ook de Deen Oliver Martinussen, die zesde werd. Aangezien het slot van winnaar Horseau niet meteen geclaimd werd, kwam de Deen naar voor om de kwalificatie voor het WK Ironman in september in Nice in ontvangst te nemen.

Net op dat moment zou Horseau binnengekomen zijn. De Deen wou eerst het slot aan Horseau overdragen, maar dat zou administratief niet mogelijk zijn. Beiden werd aangeraden om een mail naar Ironman te sturen. Martinussen vertelt op zijn social media dat hij contact heeft gelegd met Ironman, maar maakte tegelijkertijd ook zijn kwalificiatie voor Nice bekend. En zo blijft voorlopig de winnaar van de Ironman Lanzarote met lege handen achter.

Deense triatleet die 6de werd, krijgt bakken kritiek

Op de Instagram-pagina van Martinussen wordt de Deen ondertussen bestookt met haatberichten en negatieve reacties van triatlonfans die vragen om het slot alsnog aan Horseau over te laten. Martinussen reageerde zelf ook. “Ik probeerde Horseau te helpen en heb dat ook gedaan, want ik sprak met Ironman gisteren, zoals ik beloofde. Maar ik heb hier zelf niks over te zeggen, dus maak van mij ook niet de schuldige, het ligt allemaal aan Ironman en heeft niets met mij te maken,” aldus de Deen.

Op social media lazen we overigens nog reacties dat de pendelbusjes van de organisatie elk jaar vertraging hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd…