Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4 Belgische triatleten in top-10 Pirene Extreme Triathlon in Spanje, Erik Vanhove pakt tweede plaats
Bart Stultiens, Bob Van Werde en Erik Vanhove aan de finish van de Pirene Extreme Triathlon in Spanje (foto: Erik Vanhove RR)
Nieuws

4 Belgische triatleten in top-10 Pirene Extreme Triathlon in Spanje, Erik Vanhove pakt tweede plaats

De Belgische triatleet Erik Vanhove heeft zaterdag in de Pirene Extreme Triathlon van Terradets naar Port Del Comte in de Spaanse Pyreneeën een knappe tweede plaats behaald in de loodzware volledige triatlon met 4.360 hoogtemeters in het fietsen en 2.165 hoogtemeters in de 39 km trailrunnen die naar de finish leiden. De Spaanse winnaar Carlos Rodriguez deed er 13u28’25 over. Erik Vanhove kwam na 14u43’54 over de finish. Naast Erik finishten nog drie Belgische triatleten in de top-10.

De Pirene Extreme Triathlon werd een succes voor het Limburgse TrisportMnK want Erik Vanhove werd tweede, Bart Stultiens 6de in 15u56’14 en Bob Van Werde pakte de zevende plaats in 16u33’43. Ook de Belg Pieter Gerber van Tribe haalde de top-10. Hij werd 8ste in 16u40’56. Tanja Spielberger was de eerste vrouw in 15u12’43, waarmee ze 4de overall werd. Zij haalde het voor de Nederlandse Karin Sloove, die elfde werd in 17u05’56. Slechts 22 triatleten haalden dit jaar de finish van deze extreme triatlon in de buurt van Andorra. De laatste finisher kwam na meer dan 19 uur over de streep.

“Supermooi, maar zwaar avontuur”

“Ik ben blij met mijn tweede plaats,” vertelt Erik. “Ik heb tot 60 km aan de leiding kunnen fietsen. Uiteindelijk werd ik wel overmeesterd door een lokale Spanjaard, maar die woog wat kilo’s lichter. Het was ook knap dat mijn twee ploeggenoten de top-7 haalden in hun eerste extreme triatlon uitdaging. Het was een supermooi maar zwaar avontuur in de bergen van de Pyreneeën,” aldus Erik.

Live tracker van de Pirene Extreme Triathlon 2023