Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Georgia Taylor-Brown wint WTCS triatlon in Cagliari, Claire Michel net in top-20
De start van de vrouwen op het strand in Cagliari (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Georgia Taylor-Brown wint WTCS triatlon in Cagliari, Claire Michel net in top-20

De derde manche van de World Triathlon Championship Series in het Italiaanse Cagliari is geen succes geworden voor de Belgische triatletes Claire Michel en Valerie Barthelemy die de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen waren. Claire Michel finishte nog net in de top-20 met een sterk loopnummer, Valerie Barthelemy werd 28ste. De winst ging naar de Britse Georgia-Taylor Brown die onder andere samen met de Franse triatlete Emma Lombardi succesvol in de aanval ging.

Taylor-Brown en Lombardi waren in de 10 km lopen de snelste triatletes van een kopgroep van 6 met ook nog de Nederlandse Maya Kingma, die 23ste zou worden, de Braziliaanse Vittoria Lopes en de Amerikaanse Summer Rappaport en Taylor Spivey. Ze pakten 1’25 op een achtervolgende groep met Valerie Barthelemy en 2’15 op de groep met Claire Michel. Die wist in het lopen nog redelijk wat dames op te rapen en finishte met een sterk loopnummer nog 20ste op 3’13 van Taylor-Brown.

De Britse kreeg nog lang het gezelschap van Emma Lombardi maar in de slotfase was de wereldkampioene van 2020 en vice-olympisch kampioene duidelijk de sterkste. Georgia Taylor-Brown won in 1u46’43 met 24 seconden voorsprong op Lombardi en 53 seconden op Taylor Spivey.

Voorlopige uitslag vrouwen WTCS Cagliari 2023