Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
London Triathlon wordt onderdeel van Challenge en krijgt nieuwe halve triatlon
Een deelnemer aan de London Triathlon (foto: Challenge Family)
Nieuws

London Triathlon wordt onderdeel van Challenge en krijgt nieuwe halve triatlon

De London Triathlon is één van de grootste city triathlons ter wereld met jaarlijks duizenden deelnemers. Op 6 augustus komt er dit jaar naast de bestaande sprint- en kwartafstand ook voor het eerst een halve triatlon bij. En de triatlon van London wordt onderdeel van het circuit van Challenge Family. De pro’s zullen uitkomen op de halve afstand met 1.900 meter zwemmen in het Royal Victoria Dock, 80 km fietsen over drie ronden van de Docklands naar Westminster en 21 km lopen ook in de Docklands met de finish aan het ExCel Centre in East-London.

De organisatie blijft in handen van de LimeLight Sports Club die de London Triathlon de voorbije jaren al organiseerde. Jort Vlam, CEO van Challenge Family, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met het team van London Triathlon om het racen op de middellange afstand naar het hart van een van de meest historische steden ter wereld te brengen en om deze aan Challenge Wales toe te voegen op onze Britse wedstrijdkalender. Dat atleten langs enkele van de meest iconische gebouwen ter wereld kunnen racen, is bijna ongehoord in langeafstandsraces. Challenge London zal zonder twijfel een onvergetelijke triatlonervaring opleveren in lijn met ons streven naar ‘alles voor de atleet’. We kijken er erg naar uit om samen met het gevestigde Challenge London team een nieuwe standaard neer te zetten voor de halve triatlon,” aldus Jort Vlam.

Lucy Charles-Barclay, drievoudig winnares van The Championship en huidig nummer twee van de wereld, is blij met de komst van Challenge in Londen: “Als Londenaar ben ik enorm enthousiast om te horen dat Challenge Family naar mijn thuisstad komt. Ik heb daar al meerdere zwemwedstrijden gedaan en het is een geweldige locatie voor triatlon,” aldus Lucy. Ook Emma Pallant en Joe Skipper, die al meerdere keren deelnam aan de London Triathlon, kijken uit naar de nieuwe Britse halve triatlon.