Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw top-15 voor Marten Van Riel in WTCS triatlon Cagliari
Alex Yee wint de WTCS triatlon in Cagliari (foto; World Triathlon)
Nieuws

Opnieuw top-15 voor Marten Van Riel in WTCS triatlon Cagliari

Marten Van Riel heeft in Cagliari, in de derde manche van de World Triathlon Championship Series, de bevestiging gebracht dat zijn vorm in stijgende lijn is nadat hij bijna een jaar lang aan de kant moest blijven met een blessure. In de kwarttriatlon op Sardinië pakte Marten Van Riel een mooie 12de plaats, wat hem na zijn 13de plaats in Yokohama twee weken geleden nog extra vertrouwen zal geven. Alex Yee pakte de overwinning in een spannende tweedstrijd met Hayden Wilde. Jelle Geens verzeilde in een achtervolgende groep en stapte uit de wedstrijd in het lopen.

Marten Van Riel zat in de 1.500 meter zwemmen al goed mee vooraan en kwam als 7de uit het water op 8 seconden van Mark Devay. Jelle Geens kwam na het zwemmen in een achtervolgende groep terecht met onder andere Kristian Blummenfelt en Gustav Iden. In tegenstelling tot twee weken geleden in Yokohama slaagden ze er deze keer niet om het gat met de kopgroep van 24 triatleten dicht te fietsen. Jelle Geens stapte in het begin van het lopen uit de wedstrijd. Kristian Blummenfelt liep nog naar de 15de plaats, Gustav Iden werd pas 43ste op meer dan 4 minuten. De Noren zitten nog helemaal niet op schema voor de Olympische Spelen in Parijs.

Vooraan in de wedstrijd kregen we een erg boeiende strijd met bijna een heruitgave van de Commonwealth Games waarin de Brit Alex Yee en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde ook zij aan zij gingen. Deze keer kwam er geen penalty aan te pas en dus kregen we een strijd tot op de streep. Alex Yee won met vijf seconden voorsprong op Hayden Wilde. Wereldkampioen Leo Bergere werd derde op 36 seconden. Marten Van Riel kwam als 12de over de streep op 2 minuten van Yee.

Voorlopige uitslag mannen WTCS Cagliari 2023