Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kersverse Belgische kampioene pakt podium in Africa Cup triatlon in Tunesië
Katrien Maes samen met de twee Duitse triatletes na de Africa Cup in Tunesie (foto: Katrien Maes RR)
Nieuws

Kersverse Belgische kampioene pakt podium in Africa Cup triatlon in Tunesië

Triatlete Katrien Maes heeft in het Tunesische Hammamet minder dan een week na haar Belgische titel een knappe podiumplaats gepakt op de Africa Cup triatlon. Ze moest alleen twee Duitse triatletes voor zich dulden: Tanja Neubert, die voor het derde jaar op rij won in Hammamet, en diens landgenote Finja Schierl, vorig jaar nog winnares van de Europe Triathlon Cup in Alhandra.

Neubert is nog maar 23 en geldt als een absoluut talent. Vorig jaar werd ze nog vijfde op het WK bij de beloften in de Grand Final in Abu Dhabi. Zij slaagde er als enige in om te ontsnappen uit de kopgroep en pakte een halve minuut op de groep met Katrien Maes. Ook in het lopen was de Duitse duidelijk de sterkste. Ze haalde het in 1u00’34 met 57 seconden voorsprong op Schierl. Dertien seconden later liep Katrien Maes als derde over de finish.

Bij de mannen won ook een Duitser. Tim Hellwig haalde het voor zijn landgenoot Chris Ziehmer en de Est Henry Rappo. Onze landgenoot Joran Driesen werd 11de.

Uitslag Africa Cup triatlon Hammamet 2023