Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
KTT en 3MD domineren T3 Series triatlon, Hannelore Willen en Dries Matthys winnen in Sint-Laureins
Dries Matthys won de T3 Triatlon In Sint-Laureins in 2023 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

KTT en 3MD domineren T3 Series triatlon, Hannelore Willen en Dries Matthys winnen in Sint-Laureins

De T3 Team Triathlon Series wedstrijd in Sint-Laureins werd zondag gedomineerd door het 3MD-Veldeman-Wcup team van Dendermonde bij de vrouwen en KTT-Zamaro, het Kempisch Triatlon Team bij de mannen. Hannelore Willen was de snelste loopster van een selecte kopgroep met sterke beloftes. Bij de mannen werd Dries Matthys beloond voor een geslaagde aanval op de fiets.

Een week nadat ze 2, 3 en 4 werden op het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon in Libramont kregen we nu een volledig beloftenpodium in Sint-Laureins bij de vrouwen. De volledige top-6 bestond overigens uit dames van de U23 categorie. Hannelore Willen had in de sprinttriatlon de snelste loopbenen en won in 1u13’55. Nele Dequae pakte op 21 seconden de tweede plaats en Lotte Vandekerckhove werd derde op 39 seconden. Met ook de nog de zesde plaats van Rhune Vansteenkiste pakte 3MD duidelijk de dagzege bij de ploegen.

Bij de mannen kregen we na de 750 meter zwemmen een grote kopgroep. In de 24 km fietsen ging Dries Matthys in de aanval. Zijn KTT-ploeggenoot Jesse Cuijpers ging mee in de aanval, samen met thuisatleet Alexis Krug. Die waren al blij dat ze samen met Matthys de wissel haalden. Cuijpers zou 14de worden, Krug pakte een knappe vijfde plaats. Dries Matthys bleef ook in de 5 km ruim aan kop. Hij liep naar een verdiende overwinning in 1u03’53 met 25 seconden voorsprong op zijn sterk lopende ploegmaat Wout Ghielens. Raf De Dobbelaere bezorgde thuisploeg SMO-Scott alsnog een podiumplaats op 43 seconden. Met ook nog Jorre Van De Weyer op 6 pakte KTT het ploegenklassement.

In de recreatieve sprinttriatlon pakten Maarten Appermans en Lisa Weyts de overwinning. In de tweede divisie won Toon Mariën, terwijl An Taets, helaas in een race met slechts 11 vrouwen, haar allereerste zege behaalde. In de ochtend kregen we wel nog spannende races bij de jeugd. Stan Jammaer en Marie Kerckhofs wonnen bij de Jeugd C. Bij de Jeugd B pakten Mats Decoene en Marit De Meulenaere de overwinning. En in een spectaculaire race bij de jeugd A en juniores, die gold als selectiewedstrijd voor het WK, gingen de zeges naar Lotte Minnebo en Jens Smolders.

Uitslagen triatlons Sint-Laureins 2023