Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Devlin Derudder klopt topfavoriet in Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, Guust De Smul wint duatlon
Lize Paridaens wint de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde (foto: Triatlon van Vlaanderen RR)
Duathlon

Devlin Derudder klopt topfavoriet in Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, Guust De Smul wint duatlon

Het zag er zondag lang naar uit dat topfavoriet Sven Vandenbroucke de Triatlon van Vlaanderen op zijn naam zou schrijven in Oudenaarde, maar met een sterk loopnummer kwam Devlin Derudder nog op en over zijn ploegmaat. Bij de vrouwen pakte Lize Paridaens de overwinning, in een snellere tijd dan Friedel Cuypers, die de winst behaalde in de duatlon. Guust De Smul zette in de duatlon zijn winning streak verder én was uiteindelijk aan de finish sneller dan Devlin Derudder.

Sven Vandenbroucke is duidelijk nog niet helemaal hersteld van zijn loopblessure maar pakte net zoals in Izegem een mooie podiumplaats. Vandenbroucke kwam vlak achter Joachim Wera uit het water na 1.000 meter zwemmen, maar eens op de fiets gingen de wattages bij Vandenbroucke meteen serieus de hoogte in. In de 45 km fietsen slaagde hij een mooie kloof, maar zijn ploegmaat Devlin Derudder liep meer dan twee minuten sneller over de 10 km lopen en pakte daarmee zijn grootste overwinning in zijn nog jonge carriere. Devlin won in 2u08’41 met 1’40 voorsprong op Sven Vandenbroucke. Joachim Wera werd nog mooi derde in 2u11’17 voor een sterke Whytic Priem en Gerry Druyts, die net als in Izegem weer uitpakte met een indrukwekkende fietsproef.

Wielrenner verrast in duatlon

Bij de vrouwen kregen we geen echte topfavorieten aan de start en dus werd het een open wedstrijd waarin Lize Paridaens het laken naar zich toe trok. Ze won met maar liefst 8’40 voorsprong op Chariel De Cock. Net geen acht minuten later kwam Ellen Boudry als derde over de streep. Ook in de duatlon kregen we grote verschillen tussen de vrouwen onderling. Seizoensrevelatie Friedel Cuypers stormde opnieuw naar de zege in 2u29’34. Sandy Janssen kwam op 5’32 als trweede over de finish. Vervolgens was het nog eens 14 minuten wachten op Evelien Moonen, die derde werd.

Michiel Stockman zorgde bij de mannen voor de verrassing. De oud-wielrenner ging vlot mee in de eerste run in een ruime kopgroep van tien atleten. Samen met topfavoriet Guust De Smul sloeg hij een gaatje in de 45 km fietsen. In de laatste run was Guust De Smul de sterkste. Hij zette zijn winning streak in Oudenaarde verder met een nieuwe zege in 2u06’16. Michiel Stockman werd knap tweede op 29 seconden. Vic Vandendaele werd derde op 2’39 voor Joren Jans en Grim Doclo.

Uitslagen Triatlon van Vlaanderen 2023

Uitslagen Duatlon van Vlaanderen 2023