Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Mengal net naast podium op EK triatlon dat duatlon werd in Madrid, Claire Michel tiende
David Castro klopt Jonny Brownlee op het EK in Madrid (foto: FETRI)
Duathlon

Arnaud Mengal net naast podium op EK triatlon dat duatlon werd in Madrid, Claire Michel tiende

Het Europees kampioenschap triatlon in Madrid werd door de storm eerder deze week en de overvloedige regenval in de nacht van zaterdag op zondag omgevormd tot een duatlon omdat de waterkwaliteit onvoldoende veilig was voor de triatleten. Ondanks die wijziging hebben onze Belgische triatleten het behoorlijk gedaan. Arnaud Mengal greep net naast een medaille in een sterkbezette race bij de mannen, Claire Michel werd tiende bij de vrouwen.

Bij de mannen leek Jonny Brownlee op weg naar het goud, maar in de 10 km lopen zorgde de Spanjaard David Castro voor de verrassing. Hij ging op en over Brownlee naar de Europese titel in 1u48’13. Vier seconden later pakte Brownlee het zilver. De Zwitser Adrian Briffod haalde nog eens tien seconden later het brons binnen. Arnaud Mengal kwam op 52 seconden als vierde over de streep na een sterke wedstrijd. Noah Servais werd tiende in 1u49’55.

Uitslag EK triatlon/duatlon Madrid 2023 mannen

Jeanne Lehair bezorgde Luxemburg de Europese titel bij de vrouwen. De vroegere Francaise naturaliseerde de afgelopen twee jaar tot Luxemburgse en zorgde zo voor goud voor het Groothertogdom. Jeanne Lehair haalde het in 1u59’52 met zeven seconden voorsprong op de Duitse Lisa Tertsch na een mooi duel. Het brons was voor de Zwitserse Cathia Schär. Claire Michel was de beste Belgische op een mooie tiende plaats op 3’25 van Lehair. Valerie Barthelemy werd 19de, Jolien Vermeylen 27ste en Hanne De Vet 36ste.

Uitslag EK triatlon/duatlon Madrid 2023 vrouwen