Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Update: Motorrijder overleden in Ironman Hamburg na zwaar ongeval met fietser, race gaat gewoon door

Wat een topdag voor de triatlonsport moest worden, is uitgedraaid op een enorm drama die het leven kostte aan een motorrijder en waarbij twee anderen zwaargewond werden nadat een motor frontaal op een fietser inreed. Het EK Ironman in Hamburg zou eerst ingekort worden met 30 km voor de pro’s en 60 km voor de age group triatleten nadat een fietser van de weg gemaaid werd door één van de te vele motors op het fietsparcours. Maar de Ironman-show must go on. De race gaat gewoon door. Alle triatleten moeten afstappen en rond de plaats van het ongeval te voet naar de dijk klimmen. Het is nog steeds niet duidelijk of het om een fietser of een triatleet gaat, maar het lijkt er op dat de fietser alleszins van de andere kant kwam. Op de Engelstalige livestream wordt er naar goeie Ironman-gewoonte overigens geen woord over gerept. In de Duitse media werd ondertussen duidelijk dat de motorrijder overleden is en dat twee andere personen zwaargewond zijn, waaronder allicht de fietser, maar verdere informatie ontbreekt.

De aanrijding was duidelijk te zien tijdens de live videostream van Ironman Hamburg. De kopgroep bij de mannen wordt van dichtbij gevolgd door een hele rij motards. Als een moto naar voor wil doorschuiven, knalt die vol op een triatleet die vervolgens over de weg wordt gekatapulteerd. Ook de motor is daarbij ten val gekomen. Het is ons momenteel nog niet duidelijk over welke triatleet het gaat en hoe het met deze triatleet is. Eerder kregen we al veel berichten binnen van triatleten die de wedstrijd volgden en zich afvroegen waarom er zoveel motors op het parcours zijn. Onder andere Challenge Roth wil net het aantal motors in een wedstrijd inperken, ook om de drafting voordelen tegen te gaan.