Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug pakt uit met sterk nummer in triatlon van Meer, ook Sarah Verjans haalt stevig uit
Alexis Krug wint kwarttriatlon van Meer (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Alexis Krug pakt uit met sterk nummer in triatlon van Meer, ook Sarah Verjans haalt stevig uit

Alexis Krug en Sarah Verjans hebben, allebei na een indrukwekkende solo, de Meetria kwarttriatlon in Meer gewonnen. In de altijd gezellige wedstrijd aan recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten maakten zowel Sarah als Alexis het verschil in het fietsen. Vooral Krug maakte indruk in de non-drafting triatlon door van start tot finish aan de leiding te gaan en steeds verder uit te lopen op andere sterke triatleten zoals Nick Thijs.

Het was deze keer Alexis Krug die al de anderen sterretjes liet zien. De triatleet van SMO-Scott werd vorige week nog vijfde in de T3 triatlon van zijn eigen club in Sint-Laureins. Toen schreven we nog dat hij sterretjes zag in het wiel van Dries Matthys. “Maar dat klopte niet helemaal, we hebben goed rondgedraaid,” lachte Alexis Krug voor de start in Meer. Dat het met zijn vorm op de fiets erg goed zit, liet hij in Meer zien. Hij kwam na 15’54 als leider uit het water na 1.000 meter zwemmen en pakte meteen een minuut op Pieter Meyvis en anderhalve minuut op Nick Thijs en de andere favorieten.

In de 40 km fietsen was er geen houden aan bij Alexis Krug. Terwijl Nick Thijs in de achtervolging alles gaf, fietste de triatleet uit Kalmthout steeds verder weg. Met ruim drie minuten voorsprong begon Krug aan de 10 km lopen. Ook daarin bleef hij sneller dan de achtervolgers. Alexis Krug pakte een meer dan verdiende overwinning in 1u44’06. Op 4’16 werd Nick Thijs tweede voor titelverdediger Siebe De Winter die een alweer heel sterke Gerry Druyts achter zich hield. De Kroaat Matija Avirovic werd vijfde. Maarten Vermeulen werd zesde, pakte de winst bij de masters en werd ook nog eens clubkampioen van AATT Aarschot.

Straffe solo van Sarah Verjans

Sarah Verjans wint de kwarttriatlon van Meer (foto: 3athlon.be)
Sarah Verjans wint de kwarttriatlon van Meer (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen ging zoals verwacht Lucie Bortier aan de leiding in de 1.000 meter zwemmen maar bij gebrek aan triatlonfiets verloor ze in het fietsen heel wat tijd ten opzichte van de specialistes. Sarah Verjans zette zich al na 1 ronde op kop en zou die leidersplaats niet meer afstaan. Sarah pakte een mooie overwinning in 2u05’08 met 5’19 voorsprong op Silke Baumer, die de beste van de rest was. Dorien Heylen werd derde en won zo het clubkampioenschap van AATT, net zoals haar vriend Maarten Vermeulen.

In de sprinttriatlon snoepte Geert Lauryssen in het lopen de winst af van een sterke Jeroen Vandael. Bij de vrouwen haalde de Leuvense Lene Theunis het, nadat ze vanuit de achtervolgende groep de drie koploopsters oprolde in het lopen.

Uitslag kwarttriatlon Meetria 2023

Uitslag sprinttriatlon Meetria 2023