Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
7 Belgische medailles op slotdag van Europees kampioenschap in Madrid, met 3 keer goud
Een groot deel van de Belgische medaillewinnaars op het EK in Madrid met links age group coordinator Werner Taveirne (foto: Kathleen Smet)
Duathlon

7 Belgische medailles op slotdag van Europees kampioenschap in Madrid, met 3 keer goud

Op de laatste dag van de Europese kampioenschappen triatlon in Madrid stond normaal nog de sprinttriatlon voor age groupers op het programma, maar het werd net zoals bij de elites, waar Arnaud Mengal knap vierde werd, ook een duatlon. Door het eerdere stormweer en de overvloedige regenval werd zondagochtend besloten dat de kwaliteit van het zwemwater onvoldoende veilig was. En dus werd de 750 meter zwemmen vervangen door een loopproef van 2 km. Dat lag onze Belgische triatleten blijkbaar goed. Ze veroverden drie Europese titels en zorgden nog voor zilver en drie keer brons.

In de jongste leeftijdscategorie, M16 tot M20, pakte Aymeric De Springer Europees goud voor ons land. Bij de M20 moest Matteo De Ridder spurten voor de tweede olaats. HIj haalde het van een Brit en pakte een mooie zilveren medaille. Joris Aerden pakte zijn tweede medaille van het weekend. Ook op de sprintafstand werd het opnieuw brons in de M30 categorie voor de Trident-atleet. William Didier veroverde na de nationale titel bij de M50 nu ook de Europese titel in de M55 categorie.

Bij de vrouwen haalde Juliette Vander Elst de bronzen medaille binnen bij de F16. In de F20 categorie was het dubbel prijs voor België. Marine Moulin werd Europees kampioene en Lauryne Van Laeken pakte het brons.