Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Extra tegenstand voor Goetstouwers en Van Hemel, Alistair Brownlee wil slot Nice pakken in Ironman Klagenfurt
Stenn Goetstouwers werd knap tweede in Ironman Klagenfurt in 2019 (foto: Ironman)
Nieuws

Extra tegenstand voor Goetstouwers en Van Hemel, Alistair Brownlee wil slot Nice pakken in Ironman Klagenfurt

De Britse triatleet Alistair Brownlee gaat op 18 juni in de Ironman Klagenfurt een gooi doen naar de kwalificatie voor het WK Ironman in Nice. De tweevoudige olympische kampioen liet de Ironman van Hamburg dit weekend nog aan zich voorbijgaan omdat hij zich na de PTO European Open in Ibiza nog niet ‘Ironman fit’ voelde. En dus krijgen Stenn Goetstouwers, in 2019 nog tweede in de Oostenrijkse Ironman, Vincent Van De Walle, die pas nog zesde werd in de 70.3 Ironman Kraichgau, en Tim Van Hemel, die in Klagenfurt zijn debuut maakt op de volledige afstand, meteen extra tegenstand. En wij zijn ook benieuwd naar het Ironman debuut van Average Rob, maar daarover lees je elders op 3athlon.be meer.

Er zijn in Klagenfurt twee slots te verdienen voor het WK Ironman in Nice in september. Stenn Goetstouwers wil graag 1 van die slots pakken, maar zal ook rekening moeten houden met Alistair Brownlee die van alle pro’s in Oostenrijk meteen de hoogst gerangschikte is. Verder komen Cam Wurf, Matthias Petersen en de mannen van het podium van vorig jaar aan de start: Ivan Tutukin, Michael Weiss en Lukasz Wojt. Naast Stenn Goetstouwers en Tim Van Hemel doen ook Vincent Van De Walle en Quentin De Vos mee bij de pro’s. Ook de Franse triatleet Dylan Magnien komt aan de start.

Ook Average Rob doet als alles goed gaat mee in Klagenfurt, maar dan wel bij de age groupers. Over hem krijg je elders op 3athlon.be een update.