Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser pakt tweede plaats in 70.3 Ironman Luxemburg na spannende strijd
Christophe De Keyser (l) op het podium naast winnaar Taagholt en Azevedo (foto: Nigel Roddis/Getty Images for IRONMAN)
Nieuws

Christophe De Keyser pakt tweede plaats in 70.3 Ironman Luxemburg na spannende strijd

De Belgische triatleet Christophe De Keyser heeft een sterke prestatie neergezet in de 70.3 Ironman van Luxemburg, de onder Belgen erg populaire halve triatlon in Remich in het zuiden van Luxemburg. De Keyser zat na een sterk zwemnummer de hele tijd goed mee vooraan in de wedstrijd in een kopgroep van zes triatleten. In de 21 km lopen ging hij een hele tijd aan de leiding maar na een spannend duel met Miki Taagholt werd het een heel knappe tweede plaats voor de triatleet uit Overijse.

Christophe De Keyser kwam in Remich na 1.900 meter zwemmen als vierde uit de Moezel op een handvol seconden van leider Rico Bogen. In het spoor van de Duitser volgden in de 90 km fietsen aanvankelijk zes andere triatleten, met onder andere Christophe De Keyser. Na 60 km fietsen bleven er vooraan nog zes atleten over: de sterke Nederlander Youri Keulen, de Deen Miki Taagholt, de Portugees Filipe Azevedo, Christophe De Keyser en de Duitsers Rico Bogen en Jan Stratmann.

De zes leiders kwamen samen in T2 toe en met een sterke wissel rukte Christophe De Keyser meteen op naar de tweede plaats, achter een ontketende Youri Keulen. De Nederlander moest na zijn snelle start in het lopen een penalty van 5 minuten uitzitten en moest de koppositie laten aan Christophe De Keyser. Halfweg de halve marathon had onze landgenoot 8 seconden voorsprong op Taagholt en 34 op Azevedo. Na 13 km kon Taagholt het gat dichten, maar Christophe bleef aanklampen en zo kregen we een erg spannende strijd.

In de slotfase was Miki Taagholt nog net iets sneller dan De Keyser. De Deen liep in Remich naar de overwinning in 3u49’20. Christophe De Keyser werd op 1’27 heel mooi tweede. Filipe Azevedo werd derde op 2’22. Louis Naeyaert kwam als twaalfde over de streep op 19’03.

Belgische age group winst en pak medailles

Bij de age groupers ging de overwinning bij de mannen naar de Belg Tom Defoort. Hij haalde het in 4u08’17 en pakte daarmee ook de zege in de M30 age group. Wouter Simons pakte een mooie vijfde plaats en haalde daarmee zilver in de M25 categorie en Julian Nicolaes werd zevende, goed voor de tweede plaats bij de M18. Nog in de M25 reeks pakte Laurens Verluyten brons. Bij de M40 werd Maarten Vermeulen tweede. Tim De Cremer pakte brons bij de M45. Yannick Antoine won de M50 categorie voor Jean-Yves Delarge. Pascal Trouvé pakte de winst bij de M60 en in de M65 categorie ging de overwinning naar Rene Delbaere.

Bij de vrouwen werd de Waalse triatlete Sophie Delguste vijfde overall in 4u53’28. Daarmee pakte ze de overwinning in de F25 categorie. Dafne Gervais pakte zilver bij de F55.