Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende Mexicaanse klopt olympisch kampioene in World Cup triatlon Huatulco, Hanne De Vet mee met kopgroep
Hanne De Vet mee vooraan in de kopgroep in de World Cup triatlon in Huatulco (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Verrassende Mexicaanse klopt olympisch kampioene in World Cup triatlon Huatulco, Hanne De Vet mee met kopgroep

Alle ogen waren in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd gericht op Gwen Jorgensen, de olympische kampioene van Rio 2016, in de World Cup triatlon van Huatulco, maar de Amerikaanse moest zich gewonnen geven tegen de verrassende Mexicaanse triatlete Anahi Alvarez. Die pakte voor eigen volk uit met een sterk loopnummer en pakte haar eerste World Cup overwinning. Onze landgenote Hanne De Vet was mee met de kopgroep en liep naar een degelijke 24ste plaats.

In de sprinttriatlon van Huatulco vormde zich na 750 meter zwemmen een grote kopgroep van meer dan veertig triatletes. Hanne De Vet had een goed zwemnummer en nestelde zich mee vooraan, samen met andere favorietes als Gwen Jorgensen en Katie Zaferes. 42 triatletes kwamen samen toe in T2 en dan volgde 1 grote loopwedstrijd. In de 5 km lopen leek Gwen Jorgensen in haar comeback-jaar een tijd op haar eerste grote zege af te stevenen, maar dat was buiten Anahi Alvarez gerekend. De Mexicaanse won verrassend in 1u00’31 met 33 seconden voorsprong op Gwen Jorgensen. Voor Alvarez was het haar eerste wereldbekerzege, al werd ze in 2022 ook al een keer tweede in de World Cup triatlon in Valencia, maar verder is ze vooral bekend van haar topprestaties in de America Cup triatlons.

Hanne De Vet legde dit seizoen de focus bij haar studies en haar stages en zette triatlon op een lager pitje. Ze had dan ook nog niet haar normale loopsnelheid, al viel dat ondanks de omstandigheden nog aardig mee. Vetje liep sub-19 op de 5 km en pakte een degelijke 24ste plaats. Ze was de enige landgenote die aan de start kwam in Mexico. Bij de mannen won de Spaanse triatleet David Castro voor de Canadees Tyler Mislawchuck en de Mexicaan Aram Penaflor. Er deden geen Belgische mannen mee.

Uitslag World Cup triatlon Huatulco 2023