Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mathias Petersen snoept zege af van Cam Wurf in Ironman Klagenfurt, Tim Van Hemel tiende bij debuut
Wurf (l) naast Petersen op het podium van Ironman Klagenfurt (foto: Ironman RR)
Nieuws

Mathias Petersen snoept zege af van Cam Wurf in Ironman Klagenfurt, Tim Van Hemel tiende bij debuut

Na een verschroeiend hard fietsnummer leek het er lange tijd op dat triatleet-wielrenner Cameron Wurf een langverwachte overwinning zou pakken in de Ironman Austria in Klagenfurt, maar in de marathon kwam de Deen Mathias Petersen nog op en over de Australiër van Ineos-Grenadiers. Tim Van Hemel maakte zijn debuut op de volledige afstand en pakte een heel mooie tiende plaats in 8u20’26. Stenn Goetstouwers werd 18de, Vincent Van De Walle verdween met maagproblemen uit de wedstrijd.

Met een gemiddelde van 45 km per uur mocht Cam Wurf als leider de fiets wegzetten in T2. De Ineos-Grenadier wielerprof had net geen vijf minuten voorsprong op Mathias Petersen. Maar in de marathon bleef halfweg nog een minuut van die voorsprong over. Cam Wurf moest andermaal de duimen leggen tegen een snelle loper. Met een marathon van 2u45 greep de Deen Petersen de overwinning in 7u56’39. Cam Wurf werd op 6’02 tweede en de verrassende Oostenrijker Georg Enzenberger pakte de derde plaats op 11’49. Tim Van Hemel was de beste Belg op de tiende plaats. Hij finishte zijn eerste volledige triatlon in een knappe 8u20’26 op 23’47 van Petersen.

Bij de vrouwen pakte de Nederlandse triatlete Lotte Wilms uit met een sterk nummer. Ze ging van start tot finish aan de leiding en won overtuigend de Ironman Klagenfurt in 8u56’51. De Oostenrijkse Gabriele Obman werd tweede in 9u02’55 en de Duitse Laura Zimmerman derde in 9u04’04.