Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Average Rob en broer Arno The Kid halen finish Ironman Klagenfurt na 6 maanden voorbereiding
Average Rob (2de van rechts) met onder andere broer Arno The Kid (l) en Frederik Van Lierde (r) bij de Ironman Klagenfurt (foto: Frederik Van Lierde RR)
Nieuws

Average Rob en broer Arno The Kid halen finish Ironman Klagenfurt na 6 maanden voorbereiding

Ze zijn er in geslaagd! Zowel Rob als broer Arno Van Impe, de eerste bekend als Average Rob, de tweede als Arno The Kid, hebben na een voorbereiding van slechts 6 maanden allebei de finish gehaald van de Ironman Klagenfurt. Ondanks een voetblessure deed Average Rob het meer dan behoorlijk in een tijd van 12u26’19. Arno The Kid had er heel wat langer voor nodig. Hij verloor veel tijd in het fietsen en na een moeizame marathon van meer dan zes uur kwam hij na 15u39’46 over de finish. Er komen heel wat positieve reacties op de prestaties van de twee youtubers, al klinkt er her en der ook wat kritiek als zouden ze een verkeerd beeld geven van de triatlonsport.

Wat je er ook van mag vinden, het was onbetaalbare reclame voor de (Ironman) triatlonsport want zowat alle media pikten het Ironman-debuut van Average Rob al snel op. Helaas brachten ze verder dan weer heel erg weinig van de andere wedstrijdprestaties. Er finishten 74 Belgische triatleten in Klagenfurt, met de ook al debuterende Tim Van Hemel op een knappe tiende plaats, zoals je hier bij ons al kon lezen.

Finish in 12u26’19

De twee broers werden zes maanden begeleid door Luc Van Lierde en vooral door Frederik Van Lierde die er in Oostenrijk ook bij was. Een week voor de wedstrijd zagen we bij de Challenge Swim in Geraardsbergen al dat Rob superscherp stond en blonk van vertrouwen. Hij heeft een achtergrond in het zwemmen en de 3,8 km zwemmen ging dan ook vlot in Klagenfurt. Na 1u03’08 mocht hij op de fiets voor 180 km. Die legde hij af in een degelijke 6u12’42 en ondanks zijn voetblessure volgde nog een marathon van 4u49’15. Bij Arno duurde het allemaal wat langer. Arno The Kid zwom 1u17’58, fietste 7u24’32 en liep 6u32’35.

Gechickt door Belgische triatletes

De Ironman deelname was overigens een idee van Marten Van Riel waarmee de broers een eerste triatlon-filmpje opnamen. In verschillende media verklaarden de twee al dat ze misschien al een nieuwe uitdaging zien: de extreme Norseman. En nu ze echte triatleten zijn, willen we ook nog wel graag even meegeven dat ze wel ‘gechickt’ door onder andere F55 age group winnares Sigi Schelkens, Debbie Sanders (4de in de F40 categorie) en Floor Martens 🙂