Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volg de Belgische triatleten in het Nederlands kampioenschap kwarttriatlon in Rotterdam op de livestream
Joran Driesen pakte in 2022 de 2de plaats in het NK Triatlon in Rotterdam (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Volg de Belgische triatleten in het Nederlands kampioenschap kwarttriatlon in Rotterdam op de livestream

Het Nederlands kampioenschap kwaarttriatlon, op zaterdag 24 juni in en rondom de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam, trekt jaarlijks ook wat sterke Belgische triatleten aan, ook al omdat de wedsrijd een manche is van de Eredivisie in de Nederlandse Teamcompetitie. Een meer dan spannende strijd wordt verwacht over 1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en al die actie is gratis te volgen via een livestream die wordt gepresenteerd door 3athlon. De livestream is zaterdag van start tot finish te bekijken via www.3athlon.nl/live.

Net als de voorgaande jaren wordt de beeldregie verzorgd door 1:1 producties; zeer bekend binnen de triatlonwereld en onder andere verantwoordelijk voor de jaarlijkse livestream rondom Challenge Almere-Amsterdam. Het NK voor mannen begint zaterdag om 12u15 (de livestream zal kort van tevoren starten, red.) en het NK voor vrouwen start om 13u30. “Dat betekent dat er dit jaar dus enige overlap in de wedstrijden zit, maar de regie zal er alles aan doen om de spanning van beide wedstrijden te vangen en geen enkel hoogtepunt te missen”, vertelt 3athlon.nl-hoofdredacteur Tim Moria daarover.

Moria zal samen met 3athlon.be-hoofdredacteur Hans Cleemput verantwoordelijk zijn voor het commentaar op de livestream. “Het NK is tevens een Eredivisie-wedstrijd en dat betekent dat er dus ook weer sterke Belgen aan de start staan. Natuurlijk dingen zij niet mee naar de Nederlandse titels, maar vrijwel altijd spelen Belgische atleten een prominente rol in de Nederlandse Eredivisie-wedstrijden en bepalen ze daarmee mede de spannende dynamiek binnen de race. Vandaar onze keuze om met Hans voor Belgische inbreng te zorgen. Daarnaast is Hans natuurlijk een zeer ervaren speaker die al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw wedstrijden verslaat.” Moria en Cleemput vormen al een vast duo in 3athlon Praat – de wekelijkse podcast van 3athlon.

Wie volgen Jorik Van Egdom en Robin Dreyling op?

In de mannenwedstrijd verdedigt Jorik van Egdom zijn titel. Onlangs pakte hij al de Nederlandse titel Sprint Distance, maar nu worden de afstanden dus verdubbeld. Grootste concurrenten lijken op papier Youri Keulen, Victor Goené, Hidde Mollee en Simon den Braber. De startlijst is overigens nog niet definitief, dus er kunnen nog grote namen aan toegevoegd worden. Bij de Belgen wordt het uitkijken naar Dieter Boeye, Tom Van Cappellen en Seppe De Graef.

Bij de vrouwen ontbreekt vooralsnog titelverdedigster Robin Dreyling op de startlijst, al kan zij dus nog worden toegevoegd. Net als Van Egdom pakte Dreyling dit seizoen ook al de Nederlandse titel Sprint Distance. Silke de Wolde, vorig jaar tweede op het NK, staat al wel op de startlijst voor aankomende zaterdag en is dus één van de favorieten. Andere favorieten lijken onder andere Ilona Eversdijk, Eva Cornelisse en Maaike Telkamp.