Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opvallend veel Canyon triatlonfietsen in wisselzone bij Challenge Roth
Veel Canyon fietsen in de wisselzone bij de Challenge Roth triatlon (foto: 3athlon.nl)
Extra

Opvallend veel Canyon triatlonfietsen in wisselzone bij Challenge Roth

Twee wereldrecords op één dag, duizenden atleten over de finish, meer dan driehonderdduizend toeschouwers en dus ook zoals altijd een bomvolle Solar Hill: Challenge Roth was magisch. En die magie werd – in ieder geval voor veel atleten – versterkt door de aanwezigheid van Canyon.

Canyon is één van de grote partners van Challenge Roth en is dus prominent aanwezig bij de grootste triathlon van het jaar. Niet alleen zelf – als bedrijf – maar ook in hoeveelheid fietsen. Je kunt je nog niet omdraaien in de wisselzone of je loopt weer tegen een Speedmax aan. Je ziet ze in alle modellen voorbij komen en qua kleur kun je het zo gek niet bedenken of je ziet ze staan in T1 en/of T2. Medewerkers van het Duitse bedrijf deden dit jaar een telling bij het inchecken – zoals dat overigens gebruikelijk is bij de grotere triathlons, waar veel grote merken dit doen – van het aantal fietsen dat per merk naar binnen wordt gereden. De exacte nummers hebben we niet, maar een ronde door T1 leerde ons wel dat Canyon overduidelijk een aanzienlijk aandeel had in de circa zesduizend fietsen die klaarstonden om over het parcours te gaan.

Service bij de expo

Nog vóór het inchecken van de fiets – dat bij Challenge Roth altijd op de zaterdag voor de wedstrijddag gebeurt – speelt Canyon pas écht een belangrijke rol in de op dat moment vaak gespannen levens van de deelnemers. Want, hoe goed voorbereid je ook van huis gaat, het kan altijd gebeuren dat er onderweg of vlak voor de wedstrijd iets gebeurt met je fiets en er kort voor de start nog iets aan onderhoud nodig is. De grote Canyon ‘stand’ op de Roth expo – eigenlijk een mobiele werkplaats – biedt voor de duizenden atleten dan de perfecte uitkomst. Lekke banden, problemen met de derailleur, een ketting die net niet soepel loopt: het waren zomaar wat problemen die direct kunnen worden opgelost.

Met gespannen gezicht staat de Duitser Maximilian in een behoorlijke rij voor de Canyon booth. Het is zaterdagmiddag, 14:45 uur, en hij heeft nog 135 minuten om zijn Speedmax CFR tien kilometer verderop, in T1, in te checken voordat hij een dag later in het water zal duiken voor zijn 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen. “Maar mijn achterrem blokkeert. Ik heb van alles geprobeerd, maar ik krijg het niet opgelost. Heel frustrerend, want ik ben ontzettend zenuwachtig. Het is mijn eerste Long Distance, dus eerlijk gezegd trek ik dit op dit moment erg slecht.”

Probleem kwartier later opgelost: ‘Ik ken geen merken die zo begaan zijn met ‘hun’ atleten

Een kwartiertje later is Maximilian aan de beurt, kijken de Canyon-mekaniekers naar zijn fiets en nog geen vijf minuten daarna staat hij alweer buiten. “Opgelost. Alles werkt weer naar behoren. Echt een topservice van Canyon: als je hier met je Canyon aanklopt, wordt alle hulp geboden die je nodig hebt. Ik ken geen andere wedstrijden waar dit op deze schaal gebeurt. En ook geen andere merken die zo begaan zijn met ‘hun’ atleten.”

‘Als we ook maar een beetje stress weg kunnen halen, is dat de moeite waard’

Niemand minder dan Markus Fachbach – Brand & Marketing Manager Performance Bikes bij Canyon, maar bij Nederlanders waarschijnlijk veel bekender als voormalig winnaar van Challenge Almere-Amsterdam – kijkt met een glimlach naar de weglopende Maximilian. “Vanuit Canyon is het mooi om dit te kunnen doen. Als voormalig profatleet weet ik hoe gestrest je de dag voor een wedstrijd kunt zijn. Als we ook maar een klein beetje van de wedstrijdspanning kunnen weghalen dankzij onze expertise, is dat al de moeite waard.”

In T1 was aardig wat moois te bewonderen. Hieronder een compilatie van door 3athlon.nl gemaakte foto’s: