Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Misschien volgend jaar” Belgische triatleet oogst applaus na weigeren slot voor WK Ironman
Triatleet Jurrie Van Waeynberghe met zijn vrouw Nathalie Vlaeminck aan de finish van de Ironman Nice (foto: Jurrie Van Waeyenberghe RR)
Fun

“Misschien volgend jaar” Belgische triatleet oogst applaus na weigeren slot voor WK Ironman

De Belgische triatleet Jurrie Van Waeyenberghe zette een mooie prestatie neer in de Ironman van Nice afgelopen weekend en werd 12de in de M35 age group, maar het meeste succes oogste hij bij de slot award ceremony toen hij ostentatief zijn kwalificatie voor het WK Ironman weigerde. Vanaf dit jaar wordt het WK afwisselend in Kona, Hawaii en Nice, Frankrijk gehouden. Dit jaar strijden de vrouwen in Kona en de mannen in Nice, volgend jaar is dat omgekeerd. Toen de naam van Jurrie afgeroepen werd in Nice tijdens de prijsuitreiking kreeg de Belg een massaal applaus toen hij rechtstond en ostentatief zijn slot weigerde met de grappige woorden “Maybe next year”, misschien volgend jaar.

“Misschien volgend jaar”

Er is al veel kritiek gekomen op de beslissing van Ironman om het WK voor de mannen en de vrouwen te splitsen over twee aparte locaties. Het WK voor de mannen wordt op 10 september, nota bene in hetzelfde Nice, gehouden. Bij de slot award ceremonies zijn er dit jaar lange, zogenaamde ‘roll-downs’ nodig om alle slots voor het WK verdeeld te krijgen en dat was dit weekend in Nice niet anders. Maar waar veel triatleten niet komen opdagen of niet meteen reageren als hun naam wordt afgeroepen, kreeg Jurrie de lachers op zijn hand en een mooi applaus na zijn spontane reactie.