PTO benoemt triatlete Daniela Ryf tot GOAT met hilarische profielfoto… van geit
Fun

Sinds de Zwitserse toptriatlete Daniela Ryf zondag in de Challenge Roth het wereldrecord op de volledige triatlon verpulverde, laait de discussie weer volle bak op of Ryf nu voor eens en voor altijd de GOAT van de triatlonsport is, de Greatest Of All Times. Volgens de PTO, de Professional Triathletes Organisation, is dat absoluut het geval, want de PTO veranderde in de world ranking de profielfoto van Daniela Ryf door die van een geit. Daniela Ryf finishte de Challenge Roth zondag in een fenomenale 8u08 en deed ruim tien minuten beter dan het oude record van Chrissie Wellington.

Daniela Ryf van 11 naar 4 op wereldranglijst

Door haar overwinning in Roth stijgt Daniela Ryf op de PTO World Ranking van plaats 11 naar plaats 4. Ze moet nog wel drie dames voor haar dulden. Bovenaan staat ondanks de sterke wedstrijden van Ryf, Anne Haug en Lucy Charles nog altijd Ashleigh Gentle. De Australische won de PTO US Open en Canadian Open en was tweede in de European Open en dat zijn net de wedstrijden waarin de meeste punten te verdienen zijn voor de PTO. Zelfs een nieuw wereldrecord verandert daar niks aan. In de top-100 bij de vrouwen staat nog altijd 1 Belgische triatlete: Alexandra Tondeur staat op plaats 73.

PTO World Ranking vrouwen

“Out of this world!” Magnus Ditlev als astronaut

Bij de PTO hebben ze overigens wel vaker humor. Zo werd Magnus Ditlev afgeschilderd als astronaut wegens zijn ‘buitenaardse’ record-triatlon in Roth. De Deen blijft daarmee op de derde plaats staan in de World Ranking, al is er wel wat discussie over het aantal punten dat zijn 7u24 in Roth opleverde. Kristian Blummenfelt staat nog altijd op kop met Gustav Iden heel opvallend op de tweede plaats, terwijl die dit seizoen bij wijze van spreken ‘nog geen platte prijs’ pakte. Pieter Heemeryck is de best gerangschikte Belg op de 13de plaats. Bart Aernouts stijgt na zijn tweede plaats in de Ironman van Nice vier plekken naar de 40ste plaats. Christophe De Keyser, dit weekend nog winnaar van de halve triatlon bij de Openlakes Champagne, is op 53 de derde Belg in de top-100.