Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Trailruns met droge voeten: review van de Scott Supertrac Amphib
De Scott Supertrac Amphib loopschoen (foto: 3athlon.nl)
Extra

Trailruns met droge voeten: review van de Scott Supertrac Amphib

Trailruns met river crossings, swimruns of lopen op regenachtige dagen, het kan tegenwoordig met droge(re) voeten dankzij de nieuwe Scott Supertrac Amphib loopschoenen. Of de regen nu met bakken uit de hemel komt of als het slechts een beetje miezert, het zijn vaak niet de fijnste omstandigheden om je loopschoenen aan te trekken. Offroad wordt dat wel een stukje minder vervelend dankzij de Scott Supertrac Amphib; een trailschoen die voornamelijk ontwikkeld is voor natte omstandigheden.

Alles draait om grip bij de Scott Supertrac Amphib. Dat zie je ook meteen als je de zool van de schoen bekijkt; het lijkt – een beetje overdreven – bijna een voetbalschoen met noppen. Geen wonder ook, want de Supertrac Amphib is geen schoen die je gebruikt voor je normale looptrainingen op de weg, maar ‘slechts’ voor je trails en offroad runs. In dat opzicht is dat best interessant, aangezien triatleten zich niet alleen op de fiets, maar ook steeds vaker lopend buiten de begaande paden wagen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je een lelijke schoen krijgt voorgeschoteld: de Scott Supertrac Amphib ziet er strak en compact uit en is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en legergroen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De zool van de Scott Supertrac Amphib (Foto: 3athlon.nl)

De Scott Supertrac Amphib is een bijzonder stabiele, stevige schoen. De zool is keihard – maar toch buigzaam wanneer dat nodig is – en biedt ongekende grip op de meest gladde ondergronden. Tijdens onze trails op de Veluwe, waar je toch behoorlijk wat hoogtemeters afwerkt, leverde het geen enkel probleem op om over de natte en drassige paden te gaan, zelfs als die behoorlijk steil naar beneden liepen. De schoen biedt een ongeëvenaarde stabiliteit en geeft de loper daarmee een behoorlijk zelfvertrouwen: de kans op valpartijtjes wordt een stuk minder groot en dat is zeker op de meer technische parcoursen een meer dan fijn idee. Daarnaast is het niet erg om natte voeten op te lopen met de Supertrac Amphib; de schoen is goed waterafstotend en droogt ook bijzonder snel weer op.

Wat ons tegelijkertijd positief verrast, is het gewicht van de Scott Supertrac Amphib: we hebben hier te maken met een lichtgewicht trailschoen, die toch ondersteuning en stabiliteit biedt. Bij oneffenheden op de route corrigeert de schoen de voet en enkel regelmatig, waardoor je minder last hebt van vervelende hobbels en/of kuilen en je minder snel blessures oploopt. Rond de enkel had de schoen wel iets hoger mogen zijn van ons, bijvoorbeeld omdat je dan minder snel steentjes in de schoenen krijgt, maar toch leverde dit design ons geen enkele keer problemen op.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Scott Supertrac Amphib (Foto: 3athlon.nl)

Trailen komt tegenwoordig in vele maten en daar moeten we dan wel een kanttekening maken bij de Supertrac Amphib: deze schoen excelleert in blubberige/natte/drassige omgevingen en eigenlijk zouden we ons op die momenten geen betere trailschoen kunnen bedenken. Ga je echter meer de bergen in – en dan hebben we het over serieuze, meer rotsachtige beklimmingen – dan mist de Supertrac Amphib wellicht wat stabiliteit en ook grip. Je kunt het de schoen niet echt kwalijk nemen – want daar is ‘ie nu eenmaal niet specifiek voor gemaakt – maar het is wel iets om je in achterhoofd te houden mocht je een keuze willen maken.

De Scott Supertrac Amphib is onder andere hier verkrijgbaar voor een adviesprijs van 159.90 euro.