Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Tom Defoort in goeie doen, 2de overall in Ironman Frankfurt, maar past voor WK Nice
Tom Defoort als 2de over de finish van de Ironman Frankfurt (foto: Ironman/Sportograf)
Nieuws

Triatleet Tom Defoort in goeie doen, 2de overall in Ironman Frankfurt, maar past voor WK Nice

Tom Defoort, de 29-jarige triatleet uit Knokke-Heist, is aan een geweldig seizoen bezig, want na de overall age group zege in de 70.3 Ironman in Luxemburg werd hij zondag overall tweede bij de mannen in de Ironman Frankfurt met een indrukwekkende marathon van 2u48’05. In Frankfurt werd het Europees kampioenschap Ironman gehouden voor de vrouwen pro-triatleten en het was de Amerikaanse Sarah True die de overwinning binnenhaalde. Bij de mannen stonden geen pro’s aan de start, maar ook bij de age groupers werd het een snelle wedstrijd. De jonge Duitser Lukas Stahl, vorig jaar nog brons in de M18 categorie op het WK Ironman in Hawaii, pakte de overwinning in 8u35’22. Tom Defoort kwam als tweede age grouper over de finish in 8u38’35.

De vreugde was groot toen Tom Defoort het overall podium haalde, wat hem ook de winst opleverde bij de M30, maar zijn huzarenstukje in Frankfurt krijgt geen vervolg in het WK Ironman in Nice. Defoort, die vorig jaar de finish haalde van het WK in Hawaii, bedankte voor zijn slot voor Nice. Hij wil zich focussen op het WK 70.3 Ironman in het Finse Lahti op 27 augustus. Mogelijk is dat goed nieuws voor de thuissupporters want nu Tom niet in Nice van start gaat, mogen we hem allicht verwachten in de 70.3 Ironman Knokke-Heist op 17 september.

Tom Defoort was overigens niet de enige sterke Belgische triatleet in Frankfurt. Laurens De Smet werd 11de overall en 4de bij de M30. In dezelfde categorie werd Anton Vanhee zevende. Filip Van Craenenbroeck werd vierde in de M35 categorie. Olivier Esser pakte brons in de M40 leeftijdsklasse, net zoals Pierre Close bij de M45 en Yannick Antoine bij de M50. Eddy Verschueren behaalde zilver in de M55 categorie.

Bij de vrouwen klopte de Amerikaanse Sarah True haar landgenote Skye Moench in het EK Ironman. De Poolse Agnieszka Jerzyk werd derde en haalde haar tickert voor het WK in Kona binnen. De Belgische Marine Panagiotidis pakte de overwinning in de jongste categorie, de F18.