Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Andrew Messick stapt op als CEO van Ironman
Andrew Messick stapt op als CEO van Ironman Group (foto: Ironman/Getty Images/Gregory Shamus)
Nieuws

Andrew Messick stapt op als CEO van Ironman

Andrew Messick, de Amerikaanse CEO van Ironman Group, heeft donderdagavond laat aangekondigd dat hij nog dit jaar opstapt als CEO van het grootste triatlonbedrijf ter wereld. Andrew Messick staat al 12 jaar aan het hoofd van Ironman Group, een periode waarin Ironman door heel wat veranderingen ging, met onder andere verschillende eigenaars. Ironman kende ook een enorme groei, in aantal wedstrijden en in aantal deelnemers. Maar de laatste tijd kwam Ironman en CEO Andrew Messick meer en meer onder vuur te liggen, met onder andere de splitsing van het WK Ironman bij de mannen en de vrouwen in Nice en Kona maar ook met de vaak gebrekkige communicatie en de ongelukkige aanpak bij het overlijden van een motard in de Ironman Hamburg.

Messick neemt nog dit jaar afscheid als CEO maar blijft betrokken als lid van de raad van bestuur. Hij blijft zijn functie overigens nog uitoefenen tot er een nieuwe CEO gevonden is. Andrew Messick kwam in 2011 aan het hoofd van Ironman Group. In die periode groeide het bedrijf uit en kwam er naast de triatlons ook onder andere de Rock N’ Roll running series bij, de UTMB World Series trailrunning, de EPIC series mountainbiken en het FulGaz virtueel wielerplatform. Op 12 jaar tijd groeiden de Ironman races van 25 Ironman triatlons en 54 70.3 Ironman wedstrijden naar 44 volledige Ironmans en 179 wedstrijden in totaal. Het aantal deelnemers groeide van 137.000 naar 295.000.

Zijn Amerikaanse CEO-aanpak en zijn vaak gebrekkige communicatie met de media leidde de laatste tijd tot meer en meer kritiek, al wordt er zowel door Ironman als door Messick niet echt een reden gegeven waarom Messick opstapt als CEO. “Het verlaten van deze leiderschapsrol bij Ironman is moeilijk, omdat mijn liefde voor dit bedrijf diep zit,” zei Messick in een verklaring die Ironman donderdag vrijgaf. “Ik deed mijn eerste Ironman en Ironman 70.3 triatlons bijna twee decennia geleden, lang voordat ik enige band had met de organisatie. Wat ik heb geleerd en gezien tijdens de races zijn enkele van de meest betekenisvolle ervaringen van mijn leven geweest. Ik ben altijd een ware gelover geweest in de levensveranderende aard van onze races, onze missie en ons merk,” aldus Andrew Messick.