Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen pakken winst in halve triatlon en duatlon bij de Triathlon des Gorges-Ardeche et Gard
Jan Petralia op het hoogste schavotje van de triathlon des Gorges-Ardeche et Gard (foto: Lotte Claes)
Duathlon

Belgen pakken winst in halve triatlon en duatlon bij de Triathlon des Gorges-Ardeche et Gard

De Triathlon des Gorges-Ardeche et Gard in Frankrijk is uitgedraaid op een Belgisch feestje, met een dubbelzege in de duatlon en een verrassende winnaar in de halve triatlon. Duatleet Jan Petralia van het Domo-Scott team schreef zaterdag de long distance triatlon in Saint-Martin-d’Ardeche op zijn naam, nadat hij zelfs als 11de uit het water kwam. In de duatlon was er zelfs dubbel Belgisch succes met Lotte Claes, de partner van Jakke Petrol, en Guust De Smul die de overwinning pakten. Lotte werd zelfs derde overall.

Jan Petralia begon al goed in de Franse halve triatlon met 1.900 meter zwemmen in 28’26. Hij kwam als 11de uit het water, iets wat de van nature duatleet niet vaak overkomt. Hij moest wel vier minuten goedmaken op leider Julien Ferandeau, maar in de 77 km fietsen met 1.300 hoogtemeters greep Jakke Petrol de macht. In de 18 km lopen, met ook 300 hoogtemeters, bleef hij uit de greep van de oprukkende Fransman Guillaume Belgy. Jan Petralia won de triatlon in 3u49’50 met 34 seconden voorsprong op Belgy. Camille Chancrin werd derde op 1’58 van de Belg. Met Francois Reding op 8 hadden we nog een extra Belg in de top-10. Bij de dames won Camille Shaw in 4u24’38.

Uitslag Triathlon L des Gorges-Ardeche et Gard 2023

Lotte Claes derde overall

Lotte Claes op het podium van de duatlon van de Gorges d'Ardeche (foto: Jan Petralia)
Lotte Claes op het podium van de duatlon van de Gorges d’Ardeche (foto: Jan Petralia)

In de duatlon moest er 8 km gelopen worden, 77 km gefietst en nog eens 18 km gelopen. Guust De Smul kreeg in de eerste run nog het gezelschap van de Fransman Axel Bruyas, maar eens op de fiets lag de weg open voor de Belgische hardrijder. Guust De Smul stond de leidersplaats niet meer af en won in 3u54’57. De Franse duatleet Colin Dussere werd tweede op maar liefst 18 minuten van de Belg. Lotte Claes was ondertussen op de fiets stevig opgerukt. Ze liep naar de derde plaats overall en won overtuigend bij de vrouwen in 4u15’25. De Francaise Gaelle Marfaing werd tweede op 44 minuten van Lotte.

Uitslag Duathlon L des Gorges-Ardeche et Gard 2023