Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon in Stein volledig afgelast op advies medisch deskundigen
Het zwemparcours van de triatlon van Stein (foto: Triathlon Stein RR)
Nieuws

Triatlon in Stein volledig afgelast op advies medisch deskundigen

Zaterdag werd er eerst nog beslist om de lange afstand van de triatlon van Stein in te korten, zondagochtend kregen deelnemers aan de Nederlandse triatlon te horen dat de wedstrijd helemaal niet doorgaat. Op advies van de medisch deskundigen wordt er geen risico genomen en de organisatie heeft besloten om met de verwachte hitte en de mogelijk onweersbuien uiteindelijk de tweede wedstrijddag volledig af te gelasten. Dat heeft ook zijn impact voor veel Belgische triatleten die jaarlijks aan de Nederlandse triatlon vlak over de grens deelnemen.

“Met voorspelde temperaturen van dertig graden en meer en mogelijk onweer en hevige hagelbuien in de namiddag, heeft Triathlon Stein het advies van medische deskundigen gekregen om de wedstrijd af te gelasten. Genoemd advies volgen we in deze. We begrijpen dat dit voor jullie, net als voor ons, een enorme teleurstelling is en hopen op jullie begrip,” aldus de organisatie, die het zondagochtend druk hadden met iedereen op de hoogte te brengen.

Mogelijk is de beslissing mee ingegeven door wat er onlangs in de 70.3 Ironman Westfriesland gebeurde. Daar werden een negentigtal toeschouwers en triatleten medisch opgevangen nadat ze onwel waren geworden in het warme weer en een tiental mensen werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook toen waren er heel veel dubbele reacties en dat zien we nu opnieuw. Veel atleten reageren op social media vol begrip en noemen het een drama voor de organisatie. Anderen hebben kritiek op de beslissing en vinden het dan weer wel verantwoord om in deze omstandigheden te sporten.