Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onweer zorgt voor valpartijen, leider fietst verkeerd maar ook felle sportieve strijd in sprint triatlon in Aalst
Giani Vanden Broucke loopt in de regen in Aalst naar de overwinning (foto: Giani Vanden Broucke RR)
Nieuws

Onweer zorgt voor valpartijen, leider fietst verkeerd maar ook felle sportieve strijd in sprint triatlon in Aalst

Het onweer dat veel organisaties teisterde en tot afgelaste evenementen leidde, speelde ook de vierde editie van de Short Distance Triatlon in Aalst parten, met veel valpartijen in de regen. Bovendien fietste topfavoriet Dieter Boeye, die aan de leiding lag, ook nog eens verkeerd in het zog van de motor. Giani Vanden Broucke en Britt Heirman trokken in de Aalsterse wedstrijd aan het langste eind.

Na het zwemonderdeel konden Hartwig De Smedt en Dieter Boeye een kleine kloof slaan van een tiental seconden op een vierkoppig achtervolgend groepje. Dankzij een snelle wissel van Boeye, begon hij solo aan het fietsonderdeel. Zo ontstond er een achtervolgende groep met Sietse Burn, Maarten Appermans, Giani Vanden Broucke, Hartwig De Smedt en Galliano Schoonbaert. Zo maakte Boeye meteen jacht op de overwinning. De triatleet van SP&O Mechelen volgde de motorrijder voor zich feilloos maar die maakte een inschattingsfout en sneed een stuk van het fietsparcours af. Hierdoor werd Boeye gediskwalificeerd.

“Vreemde en zure overwinning”

De vijf achtervolgers begonnen samen aan het afsluitende onderdeel. Vanden Broucke zijn tempo lag meteen te hoog voor de vier andere achtervolgers en kon zo een kloof slaan. De kloof werd uiteindelijk niet meer gedicht waardoor de atleet van Triatlon Brugge Team de winst mee naar huis nam. Maarten Appermans en Galliano Schoonbaert vervolledigde het podium. In een facebookpost bedankte Giani Vanden Broucke de gediskwalificeerde Dieter Boeye voor zijn eerlijkheid, maar tegelijk had hij het ook over een voor hem “vreemde en zure overwinning”.

Britt sprint sneller dan Marlies De Nul

Bij de vrouwen kreeg Odil Wittemans na een sterk loopnummer meteen een kloof op een viertal achtervolgers. De achtervolgende groep met Britt Heirman, Britt Van Hecke , Emma Cottenie en Melanie Massant zorgde ervoor dat de koploopster tijdens het fietsen weer zou ingelopen worden. Tijdens het looponderdeel werd meteen duidelijk dat Heirman, Van Hecke en Cottenie de sterkste loopsters van de kopgroep waren. Het einde van de wedstrijd draaide uit in een mano a mano sprint tussen Heirman en Marlies De Nul waarbij Heirman aan het langste einde trok. Cottenie kaapte de derde plaats weg.

Ook Odil Wittemans stootte op een DSQ. Zij reed lek, werd voorbijgestoken en reed nadien een gat van een minuut weer dicht. Maar ze werd uiteindelijk gediskwalificeerd voor het aannemen van een andere fiets wat in triatlon helaas verboden is.

Het regenweer zorgde voor heel veel valpartijen waardoor de ambulance enkele keren moest ingrijpen.

Uitslag Short Distance triatlon Aalst 2023