Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen pakt nu ook brons in World Cup triatlon, derde internationale podium in 13 dagen
Jolien Vermeylen pakt het brons in de World Cup triatlon van Tiszaujvaros (foto: World Triathlon)
Nieuws

Jolien Vermeylen pakt nu ook brons in World Cup triatlon, derde internationale podium in 13 dagen

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen is on fire want zondag pakte ze in de sprinttriatlon in Tiszaujvaros een bronzen medaille in de klassieker van het World Cup triatlon circuit van World Triathlon. Jolien kende geen problemen om zich zaterdag in de halve finales te plaatsen voor de finale race op zondag. Daarin ging ze in het lopen aan de leiding en dat leverde haar een derde internationale podiumplaats op in 13 dagen, na het brons op de European Games in Krakau en de winst in de Europe Triathlon Cup in Holten. Het Zweedse talent Tilda Mansson won de wereldbeker in Tizzy in een spannende spurt.

Wij spraken Jolien Vermeylen nog in Kinrooi en toen had ze het over de droom om Parijs te halen. Tegelijk liet ze weten de focus te leggen op de WTCS triatlon van Hamburg binnenkort, maar uiteindelijk besloot ze toch om haar goeie vorm te verzilveren in Hongarije. In Tiszaujvaros kwam ze als derde uit het water en ook in het fietsen bleef ze attent mee voorin. Tijdens de 5 km lopen zette de KTT-triatlete zich aan kop en van de zes triatletes die in haar spoor volgden, begonnen één voor één dames af te haken.

“Ik denk dat het mijn 4de wedstrijd in 13 dagen is,” zei een vermoeide maar blije Vermeylen. “Ik wist niet wat ik nog in mijn benen had vandaag, dus ik ben er vandaag de eerste kilometer volledig voor gegaan omdat ik geen sprintfinish wilde. Ik denk dat het een moeilijk parcours was om samen te werken op de fiets, maar toen Seregni eenmaal gepakt was konden we het vertragen voor het lopen. Nu Hamburg over vijf dagen,” aldus Jolien na de finish. Uiteindelijk bleven ze vooraan met drie over. De Spaanse Noella Juan en de Zweedse Tilda Mansson spurtten voor de zege. Mansson haalde het in 58’45 met 1 seconden voor Juan. Jolien Vermeylen liep op 5 seconden van Mansson naar het brons.

Ook Hanne De Vet haalde de finale. Zij werd 22ste in 1u00’43. Katrien Maes sneuvelde in de halve finales. Bij de mannen won Csonhor Lehmann voor eigen volk voor de Spanjaarden Sergio Baxter en Alberto Gonzalez. Er deden geen Belgische mannen mee.

Uitslag World Cup triatlon Tiszaujvaros 2023