Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie broers De Smet samen op podium in duatlon van Pittem
De drie broers De Smet aan kop in de duatlon van Pittem (foto: Kelly Cackaert RR)
Duathlon

Drie broers De Smet samen op podium in duatlon van Pittem

De broers Thibaut, Nicolas en Matteo De Smet hebben zaterdag geschiedenis geschreven in de duatlon van Pittem door het volledige podium te bezetten. De drie broers pakten al een halve minuut voorsprong in de eerste run en trokken op de fiets samen in de aanval en zetten de tegenstand op een onoverbrugbare achterstand. In de tweede run was het dan weer ieder voor zich waarbij oudste broer Thibaut duidelijk de snelste was, maar Nicolas en Matteo maakten er nog een spannende strijd van. In een race met helaas slechts 4 vrouwen ging de winst naar juniore Ionela Lecoeuche, ploeggenote van de broers De Smet.

In Pittem gingen Matteo, Thibaut en Nicolas De Smet samen aan de leiding in de eerste run van 5 kilometer. Wazo De Rouck en Alexander Chamon waren de eerste achtervolgers op een halve minuut. In de 21 km fietsen reden de drie broers goed samen en het verschil met de achtervolgers werd steeds groter. Met anderhalve minuut voorsprong mochten ze in de laatste run van 2,5 km onder elkaar uitmaken wie plaatsen 1, 2 en 3 zou pakken. Oudste broer Thibaut De Smet was de snelste en won in 57’57. Jongste broer Matteo maakte het Nicolas nog lastig in het lopen, maar uiteindelijk was Nicolas nog net vijf seconden sneller. Nicolas pakte de tweede plaats op 36 seconden van Thibaut. Vijf seconden later werd Matteo derde. Achter de drie broers was Alexander Chamon de beste van de rest. Hij werd vierde op 2’34.

Bij de vrouwen kwamen slechts vier duatletes aan de start, maar de 19-jarige wielrenster Ionela Lecoeuche zette niettemin een sterke wedstrijd neer. Ze pakte haar eerste duatlonzege in 1u14’42. Els Buyl werd op 58 seconden tweede. Yasmin Pieters pakte de derde plaats.

Uitslag Duatlon Pittem 2023