Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen naar herkansingen op WK sprinttriatlon in Hamburg
Jolien Vermeylen in actie in de World Cup triatlon van Tiszaujvaros (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Jolien Vermeylen naar herkansingen op WK sprinttriatlon in Hamburg

Triatlete Jolien Vermeylen moet vrijdagavond nog vol aan de bak om een finaleplaats te versieren op het WK sprinttriatlon in Hamburg, nadat ze in de kwalificaties op een 17de plaats eindigde. Alleen de triatletes uit de top-10 kregen een rechtstreekse plaats in de finale. Vrijdagavond moet Jolien in de top-5 finishen van haar heat in de herkansingen om alsnog naar de finale races van zaterdag te kunnen. Naast Jolien waren ook Summer Rappaport, Vittoria Lopes, Tilda Mansson en Gwen Jorgensen opvallende uitvallers.

In de eerste heat kwam Jolien nog als tiende uit het water na 300 meter zwemmen. In de 7,5 km fietsen zat ze in een grote achtervolgende groep van een twintigtal triatletes die op 15 seconden reden van snelste zwemsters Vittoria Lopes en Zsanett Bragmayer. In de 1,7 km lopen doken 11 dames onder de 6 minuten, met Beth Potter en Zsanette Bragmayer als snelsten. Zij kwamen na 22’05 binnen in een groep van 11 waaruit de Zwitserse Alissa Konig de eerste afvaller werd. Jolien Vermeylen liep 6’48 en pakte zo de 17de plaats, wat vertrouwen moet geven om zich vrijdagavond alsnog bij de 5 besten van haar herkansing te plaatsen.

In de tweede heat pakten de Franse Cassandre Beaugrand, de Australische Sophie Linn, de Amerikaanse Kirsten Kasper en de Duitse atletes Laura Lindemann, Annika Koch en Marlene Gomez een kleine voorsprong. In een achtervolgend vijftal was Summer Rappaport de verrassende eerste uitvaller. Ook Natalie Van Coevorden en Gwen Jorgensen moeten naar de herkansingen.

Uitslag Kwalificaties heat 1 vrouwen Hamburg

Uitslag Kwalificaties heat 2 vrouwen Hamburg