Jolien Vermeylen bij beste 10 in finale WK supersprint triatlon in Hamburg, Marten Van Riel wordt 12de
Marten Van Riel geeft alles op de fiets in de 2de heat op het WK triatlon in Hamburg (foto: Steve Van Gysel)
Nieuws

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen heeft voor dé verrassing van de dag gezorgd door in de tweede heat van het WK supersprint triatlon tiende te worden en zich te plaatsen voor de absolute finale. Marten Van Riel sneuvelde in de tweede heat. Hij kwam nog heel dichtbij een absolute finaleplaats maar werd 12de op 2 seconden van de 10de plaats. In een eliminator format mochten de 30 beste triatleten ter wereld aantreden in de finales op zaterdag. Na de eerste heat bleven Marten en Jolien over bij de 20 besten.

Marten komt 2 seconden te kort

In de tweede heat bij de mannen zat Marten Van Riel goed geplaatst in de 300 meter zwemmen. Hij kwam als tiende uit het water en was goed mee met een compacte kopgroep in de 7,5 km fietsen. Uiteindelijk kwamen nog een paar atleten terug, waaronder Yee en Blummenfelt, zodat we een kopgroep van 18 triatleten kregen. Met 18 begonnen ze in de 1,7 km te lopen, strijdend om 10 plaatsjes in de absolute finale. Wilde en Blummenfelt hielden het tempo hoog. Marten volgde als 12de na de eerste ronde. In de slotronde bleven er negen atleten vooraan over. Van Riel moest spurten om plaats 10. Met een 12de plaats kwam hij er nog heel dichtbij, maar Keep It Riel strandde op 2 seconden van de tiende plaats. Niettemin mag hij met een 12de plek in dit WK best tevreden zijn.

Jolien spurt naar 10de plaats en finale

Een blije Jolien Vermeylen na de finish van de 2de heat in Hamburg (foto: 3athlon.be)

Jolien Vermeylen kwam in de tweede heat als 12de uit het water op korte achterstand van Bragmayer en Rappaport. In de 7,5 km fietsen kregen we een kopgroep van 19 triatletes. Jolien Vermeylen wisselde aan het staartje van de groep als 18de en begon dan als 16de aan de laatste 1,7 km lopen. Cassandre Beaugrand hield het tempo erg hoog vooraan. Jolien bleef lang aanklampen. Na de eerste ronde passeerde ze als 13de. In de slotronde perste ze er nog alles uit en zo schoof ze op naar de tiende plaats. In een langgerekte spurt naar de finish hield ze die plaats vast. En dus mag Jolien zaterdagavond om 19u15 meestrijden voor een top-10 plaats op het WK, sowieso al haar beste resultaat ooit in een World Triathlon Championship Series triatlon.