Jolien Vermeylen finisht 9de in finale WK supersprint triatlon, Wilde en Beaugrand pakken titels in Hamburg
Jolien Vermeylen loopt over de kasseitjes van Hamburg naar een knappe 9de plaats op het WK supersprint triatlon (foto: Steve Van Gysel)
Nieuws

Jolien Vermeylen is knap 9de geworden in de absolute finale van het WK supersprint triatlon in Hamburg. Nadat ze zich vlot plaatste in de eerste heat, waar van de 30 triatletes de 20 besten overbleven, werd ze al heel mooi tiende in de tweede heat. En dus stond ze aan de start met de absolute wereldtop. Cassandre Beaugrand pakte de wereldtitel. Bij de mannen was het goud voor Nieuw-Zeelander Hayden Wilde.

Jolien knap 9de, Beaugrand pakt wereldtitel

Jolien Vermeylen in de finale van het WK supersprint triatlon in Hamburg (foto: Steve Van Gysel)

Jolien Vermeylen had opnieuw een sterk zwemnummer en kwam na 300 meter als zevende uit het water. In het fietsen kwam alles weer samen en zo gingen we met 10 triatletes naar de allerlaatste wissel. Jolien Vermeylen begon als negende te lopen en hield die positie mooi vast. De Franse triatlete Cassandre Beaugrand pakte het goud in 21’35 met 10 seconden voorsprong op de Britse Beth Potter en 12 seconden op de Duitse Laura Lindemann. Jolien Vermeylen finishte als negende op 33 seconden, haar beste resultaat ooit in een manche van de World Triathlon Championship Series. Het levert haar heel wat punten op voor de olympische ranking voor Parijs 2024.

Hayden Wilde pakt goud

Bij de mannen kregen we een enorm spannende strijd. Kristian Blummenfelt moest even stevig gas geven op de fiets om de achterstand na het zwemmen ongedaan te maken en toen ook Hidalgo en Studer aansloten, gingen we met tien atleten naar de laatste wissel. Hayden Wilde trok in de absolute slotfase in de aanval. Hij pakte met een snelle wissel meteen vijf seconden voorsprong. In de eerste ronde kregen Blummenfelt, Yee, Vilace en Hauser het gat niet dicht. Nieuw-Zeelander Hayden Wilde, de partner van de Belgische triatlete Hanne De Vet, pakte de wereldtitel met 2 seconden voor de Portugees Vilaca en de Brit Yee. Kristian Blummenfelt werd vierde en Matt Hauser vijfde. Marten Van Riel werd 12de en Jelle Geens 29ste.