Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel en Jolien Vermeylen plaatsen zich voor tweede ronde WK supersprint triatlon in Hamburg
Marten Van Riel tijdens de kwalificaties op het WK in Hamburg (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Marten Van Riel en Jolien Vermeylen plaatsen zich voor tweede ronde WK supersprint triatlon in Hamburg

Marten Van Riel en Jolien Vermeylen hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor de tweede ronde van de finales van het wereldkampioenschap sprinttriatlon. Het WK supersprint triatlon wordt in de vorm van een eliminator gehouden. Van de 30 triatleten in de eerste heat bleven de 20 snelsten over. En na de tweede heat strijden de 10 snelsten om de medailles. Jelle Geens moest verrassend afhaken.

In die eerste heat zag het er aanvankelijk goed uit voor de twee Belgen, Marten Van Riel en Jelle Geens. Marten was na de 300 meter zwemmen mee in een kopgroep van 19 triatleten. Jelle volgde in de 7,5 km fietsen in een groepje met andere snelle lopers zoals Alex Yee, Hayde Wilde en Kristian Blummenfelt. Ze wisselden op 15 seconden, maar Jelle Geens had niet zijn normale loopbenen. Terwijl Yee, Wilde en Blummenfelt nog oprukten naar de eerste twintig, werd Jelle pas 29ste. Marten Van Riel kwam als 14de over de streep en was daarmee gekwalificeerd voor heat 2.

Bij de vrouwen kwam Jolien Vermeylen als tiende uit het water in de eerste heat. Het ging hard in het fietsen en Jolien moest alle moeite doen om aan de kopgroep van 18 triatletes te blijven hangen. Die kopgroep had 13 seconden voorsprong op de achtervolgsters. Jolien liep vlot mee met de grote groep van een 13-tal atletes. Uiteindelijk kwam ze in het spoor van Laura Lindemann en Marlene Gomez als derde over de streep. Opdracht volbracht en vertrouwen getankt voor de tweede heat.

De tweede heat is vanaf 17u30 te bekijken op triathlonlive.tv. De vrouwen starten om 18u05. De finales vinden vanaf 18u40 plaats.