Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duitsland pakt wereldtitel Mixed Team Relay triatlon bij U23 en juniores voor eigen volk, België van 18de naar 13de plaats
Duitsland viert het goud op het WK sprinttriatlon in Hamburg (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Duitsland pakt wereldtitel Mixed Team Relay triatlon bij U23 en juniores voor eigen volk, België van 18de naar 13de plaats

De Duitse beloften en junioren hebben zaterdagmiddag voor een volksfeest gezorgd in Hamburg met de wereldtitel in het WK Mixed Team Relay na een spannende strijd tegen Italië en Nieuw-Zeeland. Onze jonge Belgian Hammers begonnen meteen met achterstand in de eerste leg maar vochten zich van een 18de plaats nog terug naar de 13de plaats. In dit Mixed Team Relay WK bestond de ploeg uit een mix van U23-triatleten en juniores. Voor België kwamen Adrien Deharre, Nele Dequae, Raf De Dobbelaere en Hasse Fleerackers in actie.

In de eerste leg gingen Italië, Canada en Nieuw-Zeeland aan de leiding, met Duitsland, Australië en Frankrijk op 25 seconden. Adrien Deharre verloor 26 seconden in het zwemmen en kwam nagenoeg als laatste uit het water. De Belgen zaten meteen in niemandsland en dan wordt het in de Mixed Team Relay een onmogelijke zaak om nog mee te strijden vooraan in de wedstrijd.

Bij de aflossing met Nele Dequae bedroeg het verschil al 1’25. Ook zij kon weinig aan de situatie veranderen en de achterstand groeide naar 3’26 op eenzame leiders Nieuw-Zeeland. De Kiwis hadden 36 seconden voorsprong op Duitsland en Frankrijk en leken op weg naar een indrukwekkende solo. In de derde leg slaagden Duitsland en Italië er in om het gat met de Nieuw-Zeelanders nagenoeg te dichten. Ondertussen bracht Raf De Dobbelaere de Belgian Hammers iets dichterbij, al was het verschil nog altijd 4’02.

In de laatste leg kregen we vooraan een sterke prestatie van thuisatlete Tanja Neubert. Zij liep naar het goud in een tijd van 1u25’02. Italië pakte op 9 seconden het zilver en Nieuw-Zeeland greep het brons op 44 seconden. Hasse Fleerackers, donderdag al knap tiende op het WK bij de juniores, maakte er nog een mooie inhaalrace van en bracht de Belgian Hammers naar de 13de plaats op 5’16 van de Duitsers.

Uitslag WK Mixed Team Relay U23/Junioren Hamburg 2023