Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft en Pieter Heemeryck maken favorietenrol waar in sfeervolle Swimkap triatlon in Kapelle op den Bos
Katrien Verstuyft wint de Swimkap kwarttriatlon van Kapelle op den Bos (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Katrien Verstuyft en Pieter Heemeryck maken favorietenrol waar in sfeervolle Swimkap triatlon in Kapelle op den Bos

De 30ste jubileumeditie van de Swimkap kwarttriatlon van Kapelle op den Bos heeft alle verwachtingen meer dan ingelost met Katrien Verstuyft en Pieter Heemeryck als overtuigende winnaars. Tussen een uitgelaten publiek genoten de triatleten van een echte triatlon. Door de visuele vaststelling van blauwalg werd het eerder deze week nog even spannend, maar uiteindelijk wezen testen op 3 verschillende plaatsen uit dat het voldoende veilig was om te zwemmen. En dus genoten ruim 270 triatleten van een topwedstrijd met veel sfeer.

Katrien Verstuyft was op haar 41ste verjaardag titelverdedigster in Kapelle op den Bos en ze maakte haar favorietenrol absoluut waar. In de 1.500 meter zwemmen volgde ze mee in de voeten van plaatselijke vedette Elena Van den Broeck. Karlien Claus volgde als derde van het kopgroepje, maar daarachter gaapte al een flinke kloof naar de eerste achtervolgsters. In de 40 km fietsen bouwde Katrien Verstuyft een stevige voorsprong uit. Karlien Claus en Silke Baumer nestelden zich in tweede en derde positie en zo leek het podium vast te liggen.

Aan de zege van Katrien Verstuyft viel niks meer af te dingen. De 3MD-Veldeman-Wcup atlete won vierde haar 41ste verjaardag met een overtuigende zege in 2u10’38. Karlien Claus zag Silke Baumer nog stevig oprukken maar de triatlete van SP&O Mechelen pakte toch de tweede plaats in 2u19’22 met 1’44 op Silke Baumer die derde werd. Ines Bollé werd knap vierde voor An Verhoeven.

Red Bull geeft Pieter Heemeryck vleugels

Pieter Heemeryck op de fiets in de Swimkap kwarttriatlon van Kapelle op den Bos (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Pieter Heemeryck op de fiets in de Swimkap kwarttriatlon van Kapelle op den Bos (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Bij de mannen leek het na het zwemmen nog even spannend te worden. Jonas De Wachter kwam als eerste in de wisselzone toe met Pieter Heemeryck en Jonathan Wayaffe in zijn spoor. Maar in de 40 km fietsen liet Pieter Heemeryck er geen twijfel over bestaan. Hij nam de leidersplaats stevig in handen en reed meer dan drie minuten weg van Jojo Wayaffe en Jonas De Wachter. Ondertussen rukten ook Jaryd De Mooij en onder andere Gerry Druyts stevig op tijdens het fietsonderdeel. Wij hadden gehoopt op een mooi duel tussen Gerry Druyts en wieler bondscoach Sven Vanthourenhout, maar die laatste moest helaas opgeven na het fietsonderdeel.

Pieter Heemeryck dronk nog een paar slokken Red Bull in de wisselzone en bleef dan sterk presteren in de 10 km lopen. In zijn eerste triatlon op Belgische bodem dit seizoen pakte hij een indrukwekkende overwinning. Pieter Heemeryck won de Swimkap kwarttriatlon in 1u47’57. Op exact vier minuten pakte Jonathan Wayaffe de tweede plaats. Jonas De Wachter werd in 1u57’00 derde. Jaryd De Mooij pakte na een ware inhaalrace een knappe vierde plaats voor Lander Dircken en Wim De Buyser. Gerry Druyts werd zevende.

Uitslag Swimkap kwarttriatlon Kapelle op den Bos 2023