Jonge duatleet Cis Bens wint in Loenhout, Els Goris domineert
Els Goris op het hoogste schavotje in de duatlon van Loenhout (foto: 3athlon.be/Senne Bes)
Duathlon

De jonge duatleet Cis Bens uit Geel heeft in Loenhout vrijdag de duatlon gewonnen, bij de vrouwen was Els Goris van de White Cliffs van Malle oppermachtig. Op onze nationale feestdag, 21 juli, is er naar jaarlijkse gewoonte de sprint-duatlon van Loenhout. Buurtschap De Notelaar organiseert jaarlijks deze sportieve tweedaagse ten voordele van hun corsowagen voor de Bloemencorso in Loenhout. De avond voordien was er de recreatieve koers ’t Koerske. Heel wat duatleten die vrijdag aan de start stonden hadden er de dag voordien dus al een goede 45 kilometer koers opzitten.

Vrijdag werd om 13 uur gestart met verschillende reeksen voor de kids. Een twintigtal kinderen genoten van een kennismaking met de duatlon-sport. Drie uur later werd dan het startsein gegeven van de sprint-duatlon. Dit door Loenhoutse sportheld Marten Van Riel. Hij traint een paar dagen in België op zijn tijdritfiets richting de PTO wedstrijd en kwam maar al te graag langs om te supporteren. Om 18u30 vertrok hij thuis ‘op zijn Martens’ voor een last-minute fietstraining van 4 uur.

We kregen een spannende strijd bij de duo-wedstrijd. Na een goede 5km lopen kregen we Hans Van Den Heuvel op kop. Hij vormde een duo met jongedame Bo Sterckx, dus opboksen tegen de snelle mannelijke fietsers werd erg moeilijk. Ook Lennard De Rooy, Niels Goderis, Thomas Vandeperre en Jens Van Looveren liepen snel. Hun fietsers vormden al snel een mooie kopgroep. Stef Coninx, Lander Sels, Glenn Van Laer en Sam Cordy reden met vier enorm hard en kwamen na 20 kilometer als eerste de wisselzone terug binnen. Lennard De Rooy liep de laatste 2 kilometer het snelst en finishte zo als eerste in een tijd van 49’05”. Niels Goderis pakte de tweede plek en Thomas Vandeperre liep naar de derde plaats. Jens Van Looveren en Stef Coninx vielen net naast het podium.

Cis Bens klopt Geert Lauryssen

Cis Bens met Dries Aernouts op het podium van de duatlon in Loenhout (foto: 3athlon.be/Senne Bes)

Ondertussen kregen we bij de solo’s ook een spannende strijd voorin. De vierde van duatlon in Rijkevorsel Cis Bens uit Geel was de snelste loper in de afsluitende 2 kilometer. Hij finishte in een snelle 50’42”. Vijftien seconden later was er al de tweede in de race en eerste veteraan Geert Lauryssen. Als derde finishte lokale topper Dries Aernouts. Na winst op de sprint triatlon in Brasschaat en enkele andere podia is Dries aan een sterke reeks bezig!

Bij de dames werd het vooral spannend voor plek twee en drie. Vooraan finishte Els Goris uit Beerse in een snelle tijd van net boven het uur. Drie minuten later kwam Ruth Vermeiren als tweede over de finishlijn. Tinne Vermeiren volgde zes seconden later als derde. Knappe prestaties van deze dames. Met meer dan 80 solo-atleten en een veertigtal duo-teams was het een meer dan geslaagde dag voor de organisatoren van buurtschap de Notelaar.